BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vana otlu peynir fabrikası geliyor

Her yıl batı illerine çok miktarda gönderilen Van'ın dünyaca ünlü otlu peyniri artık fabrikada üretilecek.

Abone ol

Otlu peynir üretimi için Van Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırım yapan işletmeci Sinan Hakan, yaptığı açıklamada, bu amaçla yapımına başladıkları fabrika inşaatının sonuna gelindiğini belirterek, otlu peyniri markalaştırma güdüsü ile hareket ettiklerini söyledi.

“Otlu peynir ile önce Türkiye'ye, ardından Avrupa'ya daha sonra da dünyaya açılmak istiyoruz” diyen Hakan, Van'a özgü otlu peyniri marka haline getirerek, güvenilir ve kaliteli otlu peynir üreteceklerini ifade etti.

Sinan Hakan tesisin inşaatının son aşamasında olduklarını, süt ürünleri ve özellikle de otlu peynir üzerine Ar-Ge çalışması yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Biz, daha çok otlu peyniri, bu geleneksel değeri markalaştırma güdüsüyle hareket ettik. Ne yazık ki otlu peynirimizde bir kalite standardı yok. Otlu peyniri bütün Türkiye'ye, bütün dünyaya yayabileceğimiz bir çeşit üretmek istiyoruz. Tabi geleneksel yöntemlerle yapılan peynirin tadı da bir başka oluyor. O lezzeti endüstriyel anlamda yapacağınız bir çalışmada elde etmekte çok zor. Geleneksel tada mümkün olduğunca yakın, hijyenik, doğal ve güzel bir ortamda, bütün Türkiye'ye, daha sonra nasip olursa Avrupa ülkelerine göndermek istiyoruz.”

Günlük 5 ton üretim kapasitesine sahip olacak olan tesiste, ihtiyaca göre kapasite artırımı yapılabilecek.