BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.454,44
HABER /  GÜNCEL

Van'a gönderilen en anlamlı yardım

Türkiye, Van'da depremin yaralarını sarmak için seferber olurken, yapılan yardımların en anlamlısı bir öğrenciden geldi.

Abone ol

Ali Turgut adlı öğrenci kendi yorganını ve yastığını Van'a gönderdi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde öğrenciler, Van merkezli 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin yaralarını sarmak için kendi aralarında düzenledikleri kampanya ile 5 TIR dolusu yardım malzemesi topladı. Kızıltepeli öğrencilerden Ali Turgut, yardım kampanyasına evinde kullandığı kendi yorganı, battaniyesi ve yastığını bağışladı.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde ilçe merkezi ve köylerdeki toplam 138 okuldaki öğrencilerin topladığı yardım malzemeleri, TOKİ İlköğretim Okulu'nun spor salonunda bir araya getirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı'nın talimatı ile bütün okullarda yardım kampanyası başlatıldı. Öğrencilerin evlerinden getirdiği yardım malzemeleri sabah saatlerinden itibaren yardım merkezlerine taşındı.

Turşudan bebek mamasına, oyuncaktan yorgana kadar farklı alanlarda toplanan yardım malzemeleri, tasniflendikten sonra TIR'lara yüklendi. Öğrencilerin duası ile yola çıkan TIR'lardaki malzemeler, görevlendirilen 12 öğretmen tarafından Vanlı öğrencilere bire bir dağıtılacak.

Yardım kampanyası hakkında bilgi veren Kızıltepe Milli Eğitim Müdür İbrahim Bahçıvancı, "Van'daki depremi duyar duymaz, okul müdürlerimize verdiğimiz talimatla herkes kendi okulunda birer yardım merkezi kurdular. Öğrencilerimizden kendi ailelerinde topladıkları yardımları TOKİ İlköğretim Okulu'ndaki spor salonumuzda toplayarak elde ettiğimiz insanı yardımları, Van ve Erciş ilçesine TIR'larla göndereceğiz. Topladığımız gıda malzemeleri arasında beni en çok duygulandıran ise bir öğrencimizin kendi evinden kendi yorganını, battaniyesini yastığını alıp buraya getirip 'Bunu Vanlı kardeşimize ulaştırın' demesiydi." dedi.

Yardım kampanyasına kendi battaniyesini getirerek destek veren 6.sınıf öğrencisi Ali Turgut ise "Televizyondan Van'daki çocukların halini görünce içim yanmıştı. Oradaki çocukların üşümemesi için evde kendi kullandığım battaniyeyi getirerek onlara göndereceğim. Allah kimseye bu felaketi yaşatmasın." diye konuştu.

Evinden kendi oyuncaklarını Vanlı yaşıtlarına göndermek için yardım merkezine getiren Ayşegül Yanalak ise "Oradaki arkadaşlarımıza yardım ediyoruz. Onların yerinde bizde olabilirdik. Eğer bizde o duruma düşürsek onların da bizlere yardım etmelerini istiyoruz. Bu durumda vatandaşlarımıza bir örnek olabilir. Yardımlarımız onları için Allah onların yanında olsun. Ben makarna, battaniye ve yastık getirdim. Küçük arkadaşlarımız için şeker getirdim. Oyuncaklarımı getirdim. Bu bizim başımıza da gelebilirdi, herkesin yardım etmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bu arada TOKİ İlköğretim Okulu öğrencileri depremden esinlenerek duygu ve düşüncelerini hazırladıkları dövize yansıttı. Öğrencilerin üzerinde "Gerçek güç sevgi ile gösterilir" dövizi dikkat çekti