BIST 10.637
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.430,18
HABER /  EKONOMİ

Türk şirketleri siber tehditle karşı karşıya

Kaspersky Lab'in araştırması Türk şirketlerinin siber tehditle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu

Abone ol

Kaspersky Lab'in araştırmasına göre dünyada her 10 şirketten 9'u, Türkiye'de ise şirketlerin yüzde 95'i en az bir kez siber tehdit ile karşı karşıya kalırken, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 49'u veri kaybına uğradığını bildirdi.

Kaspersky Lab ''Siber Tehditler ve Kurumsal BT Güvenliği: Türkiye ve Dünyadaki Eğilimler'' araştırması sonuçlarını basın toplantısıyla açıklandı. Kaspersky Lab Pazar, İstihbarat ve Öngörü Bölüm Başkanı Alexander Erofeev'in açıkladığı araştırma sonuçlarına göre her 10 şirketten 9'u geçtiğimiz yıl en az bir kez siber tehdit ile karşı karşıya kaldı. Bu oran dünya genelinde yüzde 91'e ulaşırken, Türkiye'de ise yüzde 95 olarak dikkati çekiyor.

Dünya genelindeki şirketlerin üçte biri şirket faaliyetleri için hayati önem taşıyan veriler de dahil olmak üzere çeşitli veri kayıpları ile karşı karşıya kalırken, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 49'u veri kaybına uğramış

ŞİRKETLER SOSYAL AĞLARA ERİŞİMİ ENGELLİYOR

Araştırmaya katılanların Türkiye'de yüzde 46'sı, dünyada yüzde 59'u kurumsal ağlarının yeterli bir şekilde korunduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, araştırma sonuçlarına göre Türkiye'deki şirketlerin yalnızca yüzde 33'ü belirtilen standart güvenlik yöntemlerinin tamamını uyguluyor. Bu oran, dünyada yüzde 36 seviyesinde bulunuyor.

Kurumsal BT güvenlik yapısını geliştirmek isteyen şirketler genellikle işletmelerinin etkinliğine de zarar verebilecek geniş kapsamlı önlemler uygulamaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 78'i, dünyadaki şirketlerin yüzde 72'si çalışanlarının sosyal ağ sitelerine ve uygulamalarına erişimlerini engelliyor veya sınırlandırıyor.