BIST 10.557
DOLAR 32,21
EURO 35,14
ALTIN 2.433,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van polisinden huzur operasyonu

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde 16 ayrı nokta ile tüm ilçelerde 'Huzur 65' uygulaması yaptı.

Abone ol

Polisin yaptığı aramalarda, ismi açıklanmayan bir şahsın üzerinde 'hayalet' diye tabir edilen 1 adet ruhsatsız Glock marka tabanca ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam 19.00 ile 21.00 saatleri arasında şehir merkezinin 4 ayrı girişi ve 12 değişik nokta ile umuma açık alanlar ve tüm ilçelerde eş zamanlı olarak 'Huzur 65' uygulaması gerçekleştirdi. Asayiş Şube Müdürü İrfan Günel'in de katıldığı uygulamada, yaklaşık 115 personel görev yaptı. 2 saat devam eden uygulamada, polis ekiplerikimlik kontrolü yapıp vatandaşların üstünde ve araçlarında yasa dışı cisim ve madde aradı.

Yapılan aramalarda ismi açıklanmayan bir şahsın üzerinde
'hayalet' diye tabir edilen 1 adet ruhsatsız Glock marka tabanca ele geçirildi. Şahıs, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı ise yardımcısı Muhammet Salih Bayazit ile birlikte uygulamaların yapıldığı noktaları tek tek gezerek çalışmaları yerinde inceledi.
İki saatlik uygulama sırasında toplam 65 iş yeri ve 306 araç kontrol edilirken, bin 214 şahsın ise üst araması ve kimlik sorgusu yapıldı. Yapılan uygulama sonunda toplam 9 iş yeri hakkında tutanak tanzim edilirken, 11 araç sürücüsüne bin 852 TL idari para cezası kesildi, 8 araç da değişik suçlardan dolayı trafikten men edildi.