BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.392,75
HABER /  DÜNYA

VALİLİK O AFİŞLERİ YALANLADI

Van Valiliği, bir basın yayın organında yer alan, “O Afişler Van’da da hortladı” haberini yalanlayarak Belenoluk Karakolu’nun Van sınırların...

Abone ol

Van Valiliği, bir basın yayın organında yer alan, “O Afişler Van’da da hortladı” haberini yalanlayarak Belenoluk Karakolu’nun Van sınırlarında değil, Siirt ili sınırları içinde olduğunu bildirdi.
Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “3 Mayıs 2013 tarihli bir basın yayın organının 1 ve 16’ıncı sayfalarında yer alan, ‘O Afişler Van’da da hortladı’ başlıklı haberde, ‘Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerde modern hayatla şeriat hayatının mukayese edildiği afişler bulunduğu, vatandaşların mülki makamlara konu ile ilgili şikayette bulunduğu, skandalı ortaya çıkaran ise afişlerin asılı olduğu karakollardan Belenoluk Karakolu ile ilgili yapılan şikayetin olduğu’ iddialarını içeren gerçeğe aykırı haber ve yorumlara yer verilmiştir. Asılsız haber ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Belenoluk köyü ve karakolu, Van mülki sınırlarında değildir, Siirt ili Pervari ilçesine bağlı bir köy ve karakoldur. Haberde iddia edildiği gibi, söz konusu afişler ile ilgili Van Valiliğine ve kaymakamlıklara vatandaşlarımız tarafından herhangi bir başvuru yapılmamıştır. Bugüne kadar da Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerde haberde iddia edilen afişlerin varlığı ile ilgili bir tespit söz konusu değildir” denildi.
(İHA)