BIST 10.561
DOLAR 32,27
EURO 35,03
ALTIN 2.479,54
HABER /  DÜNYA

DÜNYA BASINI F.BAHÇE İÇİN NE DEDİ?

Benfica ile Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçı, dünya basınında geniş yer buldu. <br/>UEFA Avrupa Ligi yarı...

Abone ol

Benfica ile Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçı, dünya basınında geniş yer buldu.
UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Benfica’ya 3-1 yenilerek finale kalamadı. Maç dünya basınında da geniş yer buldu.
Portekiz gazetesi A Bola, "Benfica’da 23 yıl sonra aynı sevinç. Matic ve Cardozo, harika futbollarıyla maçın yıldızları oldu" yazdı. Cardozo’nun iki golle yıldızlaştığını yazan Record ise, "Kartallar, Fenerbahçe’den çok daha iyi oynadı" dedi.
Hollanda’dan De Telegraaf da, "Kuyt’ın rüyası paramparça oldu. Finale giden Hollandalı, Kuyt değil Ola John oldu" ifadelerini kullandı.
BBC, "Dramatik yarı finalde Cardozo’nun attığı iki gol, Benfica’yı 1990’dan sonra Avrupa’da ilk kez finale taşıdı" derken, Daily Mail ise, "Finalde Chelsea’li Daviz Luiz, eski arkadaşlarıyla karşılaşacak" yazdı.
İspanyol Marca, "Cardozo’dan iki gol, Benfica’yı 23 yıl aradan sonra finalde"; AS ise, "Benfica, Avrupa arenasında eski prestijli günlerine döndü. Fenerbahçe’nin ilk maçtaki galibiyeti final için yetmedi" dedi.
UEFA.com’da ise maç, "Cardozo’nun iki golü, Benfica’nın finale yükselmesine yardımcı oldu. Benfica, Gaitan’ın golüyle öne geçti. Kuyt beraberliği sağladı ama Cardozo, takımına Amsterdam yolunu açtı" yazdı.
(İHA)