BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  GÜNCEL

Bangladeş'te ölü sayısı 500'ü aştı

Bangladeş'in başkenti Dakka'da çöken sekiz katlı fabrikada ölenlerin sayısı dün gece enkaz altından çıkarılan 20 cesetle birlikte 501'e ulaştı.

Abone ol

Bangladeş'in başkenti Dakka'da çöken sekiz katlı fabrikada ölenlerin sayısının 501'e ulaştığı açıklandı.

Enkaz kaldırma çalışmalarını sürdüren ordu yetkililerinin verdiği bilgiye göre, dün gece enkaz altından 20 ceset daha çıkarıldı.

Beş tekstil atölyesinin bulunduğu binanın enkazında hâlâ çok sayıda kişinin kayıp olduğu belirtiliyor.

Bangladeş polisi, çöken binayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün akşam bir mühendisin daha tutuklandığını açıkladı. Meydana gelen felaketle ilgili olarak, bina sahibinin de aralarında bulunduğu toplam dokuz kişi gözetim altında tutuluyor.

Çöken Rana Plaza'nın sahibi Muhammed Sohel Rana'ya danışmanlık yaptığı belirtilen ve dün tutuklanan Abdürrezzak Khan'ın ve binaya kaçak olarak kat eklediğinden şüpheleniliyor.

Bangladeş basını, Khan'ın, bina çökmeden bir gün önce, meydana gelen çatlakları incelemek üzere binaya çağırıldığını belirtiyor.

11 Eylül terör saldırıları dışında, yakın zamanda meydana gelen bu tür en büyük felakette, Güney Kore'nin başkenti Seul'de Sampoong Alışveriş Merkezi çökmüş, 502 kişi yaşamını yitirmişti.

Abdürrezzak Khan, binanın çöküşü ardından bir özel televizyon kanalında yaptığı açıklamada, sahiplerine, binanın boşaltılması gerektiğini söylediğini savundu.

Bekleyiş sürüyor

Binanın enkazından dört gündür sağ çıkarılan olmadı ancak kayıpların yakınları hâlâ enkaz çevresinde beklemeye devam ediyor.

Yetkililer, 24 Nisan'da çöken binadan 2437 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdüren yetkililer, atölye sahiplerinin kesin rakamlar verememesi nedeniyle kayıp sayısını tam olarak bilmediklerini belirtiyor.

Benzer atelyelerde çalışan işçiler, binanın çöküşünden bu yana hergün protestolar düzenleyerek meydana gelen felaketin sorumlularının cezalandırılmasını ve bu tür işletmelerde çalışan kişilerin güvenliğinin sağlanması için yeni önlemler alınmasını talep ediyorlardı.

Tüm Bangladeş'te tekstil atölyeleri Perşembe günü yeniden çalışmaya başladı.