BIST 9.508
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.485,45
HABER /  DÜNYA

PLATONİK AŞK CİNAYETİNE 8 YIL CEZA

Adana’da sevdiği kıza aşık olan iş arkadaşını, bir grup arkadaşıyla birlikte öldürdüğü ileri sürülen sanığa 8 yıl 4 ay cezası verildi.<br/>K...

Abone ol

Adana’da sevdiği kıza aşık olan iş arkadaşını, bir grup arkadaşıyla birlikte öldürdüğü ileri sürülen sanığa 8 yıl 4 ay cezası verildi.
Kızılay Caddesi’ndeki bir tekstil atölyesinde çalışan Ramazan Aydın ile birlikte çalıştığı arkadaşı İ.S. (17), aynı işyerindeki G.’ye (16) platonik olarak aşık oldu. 2 arkadaş aynı kıza aşık olduklarını öğrenince, "Sevgilimden uzak duracaksın" diyerek kavga etti. Kavga güçlükle ayrılırken İ.S, 23 Nisan’da yanına arkadaşlarını da alarak mesai bitimi Ramazan Aydın’ı beklemeye başladı. Aydın işyerinden çıkınca iddiaya göre, İ.S., ‘düdük çalıp’ arkadaşlarıyla birlikte Aydın’ın üzerine saldırdı. Aydın, göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan katil zanlısı Ümit K. (21) ile kendisine yardımcı olduğu iddia edilen İbrahim G. (21) ve İ.S. yargılandıkları Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı.
Tutuksuz sanıklar Nurettin Ö. (19), Murat Ö. (18), Metin Ö. (20) ve Ramazan B. (22) duruşmaya katılmadı.
Öldürülen çocuğun annesi Hasibe Aydın’ın da katıldığı duruşmada hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Ümit K., suçlamayı kabul etmedi. Arkadaşı İ.S.’nin ‘bir yere gidelim’ demesi üzerine bazı arkadaşlarıyla birlikte olay yerine yakın parka gittiklerini belirten Ümit K., "İ.S. telefon açıp İbrahim’i çağırdı. Olay yerine giderken kalabalık gördük. Kavga ediyorlardı. O sırada ölen Ramazan’ın elinde zırh gördüm. İ.’yi sıkıştırmıştı. Ramazan ve arkadaşları olay yerine doğru koşunca ben de kaçtım. Ramazan’ın nasıl öldürüldüğünü görmedim, ben kimseyi öldürmedim" dedi.
İbrahim G. de, öldürülen Ramazan’ın elinde zırh görünce olay yerinden uzaklaştığını iddia etti. İ.S. de suçlamayı kabul etmezken, tutuksuz sanıklar ise daha önceki duruşmalarda olayla ilgilerinin olmadığını iddia etti.
Oğlu öldürülen anne Hasibe Aydın ise "İ.S. düdük çalınca hepsi birden çullanıp oğlumu dövüp, öldürmüşler" diyerek sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, Aydın’ı sanıklardan Ümit K.’nin öldürdüğüne kanaat getirip ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle Ümit K.’nin cezası müebbet hapse indirildi. Katil zanlısı Ümit K.’ye yardımcı olduğu iddia edilen İ.S. 8 yıl 4 ay, İbrahim G. ise 12 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Tutuksuz 4 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.
(İHA)