BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vali’den PKK’ya çağrı

Siirt Valisi Ahmet Aydın, küçük yaşta dağa kaçırılan çocuklarla ilgili PKK’ya çağrıda bulunarak, "Çocukları bırakın, anne ve babaların fery...

Abone ol

Siirt Valisi Ahmet Aydın, küçük yaşta dağa kaçırılan çocuklarla ilgili PKK’ya çağrıda bulunarak, "Çocukları bırakın, anne ve babaların feryadını görün" dedi.
Küçük yaştaki çocukların kaçırılmasının ne Kur’an’da ne de uluslararası hukukta yerinin olduğunu belirten Vali Aydın, Eruh’a bağlı Bilgili köyünde geçen sene dağa kaçırılan biri kız biri erkek 11 ile 12 yaşlarındaki iki çocuğu geçtiğimiz ay teslim aldıklarını hatırlattı. Vali Aydın, "Geçen sene zoraki örgüte katılmışlar. Hepatit-C hastalığına bulaşan çocukları bir üst hastane olan Van’a gönderdik. Tedavileri süren çocuklara maddi ve manevi desteklerimizi esirgemiyoruz. Aileleriyle görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah evlatlarımız sağlığa kavuşurlar. Bizim geçen sene de bir çağrımız vardır, ne olur küçük yaştaki çocuklara bunlar yapılmasın. Şu anda elde ettiğimiz bilgilere göre dağda hala çocuklarımız var. Yürekleri yanan anneler feryat ediyor. Bu feryada herkes ses versin. Hasta çocuklar ve 15 yaş altı çocukların bırakılması için Siirt Valisi olarak bir vatandaş olarak PKK’dan şu talebim var; çocukları bırakın, anne ve babaların feryadını görün. Çözüm sürecine, barışa sürecine gerçekten inanıyorsak çocukları niye kaçırıyorsunuz? Barış sürecinden bahsedip çocukları götürmenin ne mantığı var? Küçük çocuklar istismar ediliyor. Bunun kitabımızda da yeri yok, uluslararası hukukta da yeri yoktur. Buna sessiz durmamamız lazım. Diyarbakır’da anneler feryat ediyor; çocuklarımızı geri verin. Buna sessiz kalmamamız lazım. Geri dönen çocuklarımızı, anne ve babalarını yürekten kutluyor ve devlet olarak üzerimize düşeni yapacağımız bildiriyorum" diye konuştu.
(İHA)