BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Gezicileri A'dan Z'ye uyardı

Başbakan Erdoğan, halkı Taksim'e çağıran Gezi eylemcilerini sert bir dille uyardı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemlerinin yıldönümünde Taksim'e çıkmak isteyenlere yönelik, "Eğer buraya gelme gibi bir durama gelirseniz kusura bakmayın güvenlik güçleri kesin talimat almıştır gereği neyse A’dan Z’ye yapılacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası açılış töreninde konuştu. İşte o konuşmadan öne çıkan satır başları:

"Sizler yüzde 58.5 oy ile rekor kırdınız. Sizlere şükranlarımı ifade ediyorum. 30 Mart hizmet siyasetinin eser siyasetinin bir kez daha millet tarafından teyit edildiği tarihtir. Seçim sonrasında daha da güçlenmiş olarak hizmetimize devam ettik.

ONLAR YATIYOR BİZ ÇALIŞIYORUZ

Bizim çalışmalarımıza baktığımızda muhalefet temel bir fark görürsünüz. Seçime bir kaç aya kala sahaya indiler. Peki biz ne yaptık? Bir önceki seçimin akşamında bir sonraki seçimin çalışmalarına başladık.

Onlar rehavet içinde. 5 yıl sonraki sandığı bekliyorlar. Biz gece gündüz çalışıyoruz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Siyaset anlayışımız başımızı yastığa koyduğumuzda bugün millet için ne yaptık? Bu soruyu kendimize sorabilmektir. 

İdeolojik bakış açısıyla oy verilen doğu ve güneydoğu'da eser önemli değil diyerek ilçelerini pisliğe mahkum ediyorlar. Herkes bulunduğu makamın hakkını verirse hak ve hakkaniyet şuuruyla yaparsa Türkiye inanın bugün olduğu yerden kat kat yüksekte olacaktır.

MUHALEFET EN AZ İKTİDAR KADAR ÇALIŞMAK ZORUNDA

Bir ülkede muhalefet en az iktidar kadar çalışmak zorundadır. İktidar gece gündüz çalışırken muhalefet başka gayelerin peyinde gidiyorsa orada sorun var demektir. Her meseleyi siyaset zemininde çözmeye çalışırken birileri başka gayretlerin içinde.

MUHALEFET SOKAKTAN MEDET UMUYOR

Muhalefet siyaseti bir kenara bırakıyor, TBMM'yi, demokrasiyi, hukuku bir kenara bırakıyor, ya sokaktan medet umuyor ya da terör örgütlerinden medet umuyor. Dünyanın neresinde anamuhalefet partisinin vekilleri polisle çatışan eylemlere para verir, eli kanlı, dünyada terör örgütü olduğu kabul edilen örgütlere açıktan destek verebilir? Dünyanın neresinde anamuhalefet partisinin başındaki kişi gençleri sokağa çıkma, polisle çatışma talimatı verir

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SIRTINI SIVAZLAYACAKSAN SEN ORADA NEDEN VARSIN?

Meselenin sokakta çözülmesini savunan bir parti, bir genel başkan en başka kendi kendisini inkar eder. Böyle bir genel başkan, en başka siyaseti inkar eder. Sokaktaki eylemciyi teşvik edeceksen, eylemcinin, terör örgütlerinin sırtını sıvazlayacaksan sen orada neden varsın? Sen o makamı neden işgal ediyorsun? Çünkü o makamı dolduramıyorsun. Zaten yakında da gidersin. Gider. Orada kalması mümkün değil. Çünkü muhalefet görevi yapmıyor. Fazla tutmazlar göreceksiniz. Daha partisinin lideri hatta genel başkanı olamadı sadece genel müdürü oldu.

BİR VEKİL CAM ÇERÇEVE İNDİREN TERÖRİSTLERLE BİRADA OLUR MU?

Bir vekil cam çerçeve indiren teröristlerle birarada olur mu? Mliletvekili avucuna mermi almak süretiyle güya polisi karalama yoluna gider mi?

HER NUMARA VAR?

Bunlarda her numara var. Bunlar eğer siyaset üretebilseydiler, zaten gidip Pensilvanya'nın dizinin dibine çökmezlerdi. Oraya umut bağladılar. 30 Mart öncesi plan neydi? Pensilvanya kandırdığı polislerle bazı yargı mensuplarıyla hükümeti yıpratacak, anamuhalefet, yavru muhalefet de bu sayede iktidara gelecekti

BELGELER ELİMİZDE

Pensilvanya her türlü desteği verdi ama başaramadılar. Merhum Menderes için sabık başvekil ifadesi geçen iddianameler hazırlandığı gibi bizim dönem için de 17 Aralık öncesi polis zabıtları elimize geçti. Ne diyor o zabıtlarda biliyor musunuz? Şahsım için dönemin için başbakanı ifadesi geçiyor fezlekelerde. Ama başaramadılar. Çıkmış Pensilvanya'nın Türkiye'deki paçavraları yayın organları böyle bir şey yok diyorlar. Ne yok. Belgeler elimizde. Bugün yine gazetelerde var. Kimler hakkında ne tür dinlemeler bugün gazetelerde var. Erbakan'dan tutunuz yaşayanlara kadar. Hepsi ortada. Türkiye'nin amiral gemisi diye ayakları yerden kesilenlerin patronlarını, yazarlarını da dinlediler.

SÖMÜRÜ KAYNAĞI

Gündemi değiştiremeyecekler, kendi içlerindeki sorgulamalardan asla kurtulamayacaklar. Biz de hukuk içerisinde bunun hesabını soracağız. Yavaş yavaş kademe kademe bu ihanetin hesabını soracağız. Zaten 30 mart'ta bu milletimiz bu ihanetin hesabını sordu. Okullar açılırken bu paralel yapının çocukları kandıran yapılarını boşaltacak bunları kaynakları da tükenecek. Sakın ha bunları okullarına çocuklarınızı göndermeyin. Gönderin devletin okullarına, biz o kolejlerde okumadık. Gittik imam hatiplerde okuduk. Yavrularımız aynı şekilde okudular. Bunlar buraları kendileri için ciddi sir sömürü kaynağı olarak görüyorlar.

HİMMET ADI ALTINDA HARAÇ

Esnafımız, işçimiz, bunlara himmet adı altında ne paralar verdi. Bu paralar fitneye gitti yana takiye buralara gitti. Ama artık milletim hesabını soracak. Himmet adı altında haraca bağladılar benim vatandaşımı. Bunların aşağılık şantajlarına boyun eğmiyor. Dünyada nasıl bir güvenilmez bir yapı olduğu ortaya çıktı.

AHLAK DIŞI YOLLARLA AHLAKA GİDİLMEZ

Bak dünyada ana muhalefetin başı dünyada yalanı bu kadar başarılı söyleyen bir ikinci kişi bulamazsınız. Kılıçdaroğlu'ndan çok para kazandım. İnşallah Ramazan'da bunları değerlendiririz. Haram yollarla helale gidilmez. Ahlak dışı yollardan ahlaka asla ulaşılmaz. Yavaş yavaş gözümüzün önünde eriyip rezil olup kaybolup gidecekler.

GEZİ EYLEMCİLERİNE UYARI

Bu akşam saat 19.00'da bir araya geleceklermiş, Geziciler Taksim'e çağırıyormış. Tüm halkıma sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyin. Bu safiyane bir çevrecilik bir eylemi değildir. Burada samimiyet, dürüstlük yoktur. Burada Taksim'i anıtlaştırma noktasında attığımız ve atacağımız adımları engelleme yöntemleri vardır. Paralel yargı da bunlarla beraber hareket ediyor. Buraya gelme gibi bir durumun içine girerseniz, kusura bakmayın, güvenlik güçlerimiz kesin talimat almışlardır, gereği neyse A'dan Z'ye yapılacaktır. Toplantı mı yapacaksın bildirimde bulunursun bak biz Yenikapı'da yaptık, sen de orada yaparsın. İstediğim yerde yaparım, burası yol geçen hanı değil.