BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,79
ALTIN 2.408,59
HABER /  POLİTİKA

Vali'den komik Taksim savunması...

Vali 1 Mayıs’ta yapılan kutlamalar ile Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarının aynı şey olmadığını söyledi.

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs’ta yapılan kutlamalar ile Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarının aynı şekilde değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Şampiyonluk kutlamasının kısa süreli olduğunu dile getiren Mutlu, “Dün akşamki hadise 100 bin taraftarın Taksim’e gelip de gün boyunca kutlama yaptığı bir yer değildir. Bu iki konuyu bir biri ile karıştırmak, 1 Mayıs’ta yapılmak istenen gösterilerle Galatasaray’ın şampiyonluğunun kısa süreli kutlama yönündeki heyecanını birbiri ile aynı sepete koyup bunun üzerinden değerlendirme yapmak haksızlıktır.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen bir programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, program öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Galatasaraylı taraftarların Taksim ve çevresinde yaptığı kutlamaları değerlendiren Mutlu, “Galatasaray kulübünün şampiyonluğunun belli olmasından sonra gerek İstiklal Caddesi gerekse Taksim Meydanı bölgesinde maçı izleyen seyircilerin bu sevinci paylaştıklarını hepimiz gördük. Bununla ilgili maçtan sonra bölgeye yoğun bir intikal olmaması ve olumsuzluklar yaşanmaması için de bin civarında polisimizi orada görevlendirdik.” diye konuştu.

1 MAYIS'LA ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI AYNI ŞEY DEĞİL 

Dün akşamki kutlamalarda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Mutlu, “Bu bölgeye aldığımız tedbirler çevresinde bir intikal olmamıştır. Ancak gerek İstiklal Caddesi gerekse Taksim’e yakın bölgelerde maçı izleyen çok yoğun şekilde Galatasaray seyircisi bir iki dakikalık mesafedeki Taksim Atatürk Anıtı etrafına bu sevinci kısa süre paylaşmışlardır. Bu çok doğaldır, şunu söyleyeyim bu oranda, 3 bin 500 civarında bir seyirci vardır. Florya’da 7-8 bin civarında Galatasaray seyircisi, dün akşam bu konu ile ilgili sıkıntısız kutlamalarını da gerçekleştirmişlerdir. Hiçbir bölgede bu manada bir sıkıntı yaşanmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Taksim’deki 1 Mayıs kutlamaları ile Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasının aynı olmadığını ifade eden Mutlu, “Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili gerek Atatürk Anıtı’na çelenk konulması gerekse Kazancı yokuşundaki anma töreni ile ilgili zaten ölçülü miktarda Taksim’e çıkılması yönünde duyurularımız oldu. Bu söylediğimizin bundan farklı bir şeyi yok.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI KISA SÜRELİ OLUYOR

Dün akşamki hadise 100 bin taraftarın Taksim’e gelip de gün boyunca kutlama yaptığı bir yer değildir. Bu iki konuyu bir biri ile karıştırmanın, 1 Mayıs’ta yapılmak istenen gösterilerle Galatasaray’ın şampiyonluğunun kısa süreli kutlama yönündeki heyecanını birbiri ile aynı sepete koyup bunun üzerinden değerlendirme yapmak haksızlıktır.” şeklinde konuştu.

Dilan’ın yaralanması ile ilgili daha önceki söylediklerini tekrarlayan Mutlu, söz konusu gösterilere katılmaları için gençlere çağrı yapanların yanlış yaptığını ifade etti.