BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL

Vali o konuyla ilgili açıklama yaptı

Gaziantep Valisi Erdal Ata yaptığı yazılı açıklamada Suriyelilerin barındığı kamplarda yaşanan bir olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu....

Abone ol

Gaziantep Valisi Erdal Ata yaptığı yazılı açıklamada Suriyelilerin barındığı kamplarda yaşanan bir olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadele yar verildi, “MAZLUMDER tarafından hazırlandığı belirtilen bir rapora dayanılarak, çeşitli internet siteleri, yazılı ve görsel basında yeralan bazı haber ve yorumların, Gaziantep’e ilişkin bölümlerinin Valiliğimizce değerlendirilmesi neticesinde, ilimiz dahilindeki Suriyelilerin barındığı kamplarda kalan Suriyeli sığınmacılardan N.B adlı kadının fuhşa sürüklendiği, uyuşturucu kullanmaya zorlandığı, cinsel taciz ve istismara uğradığı iddialarıyla ilgili olarak yapılan incelemelerde, adı geçenin 13 Mayıs 2014 tarihinde Suriyeli sığınmacılardan R.M adlı kadın sığınmacının kamp görevlilerimize müracaat ederek, N.B adlı kadının kamp içerisinde barındıkları konteynır kapısını 3 çocuğunu da içeride bırakarak kilitlemek suretiyle kampı terk ettiği ve kampa dönünceye kadar çocukların içeride kapalı kaldığının Kamp idaresine bildirilmesi neticesinde, N.B adlı Suriyeli kadın sığınmacı Kamp Müdürlüğüne davet edilmiş ve konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştur. Adı geçenin kamp idaresine verdiği beyanlarında, kamp dışından kimliği belirsiz bazı kişiler tarafından cinsel istismar ve fuhuş tehditlerine maruz kaldığı iddialarında bulunulması üzerine, konu kamp içerisindeki Jandarma Karakoluna sevk edilmiş ve yapılan değerlendirmeler sonucu durum adli mercilere intikal ettirilmiştir. Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Mayıs 2014 tarih ve 2963 sayılı dosyada Hazırlık soruşturmasına başlandığı anlaşılmıştır. N.B adlı Suriyeli sığınmacının kendisine karşı yapılan olayların kamp dışından ve kimliği belirsiz şahıslarca yapıldığı anlaşıldığından, şahsın ve ailesinin şaibelerden uzaklaştırılmak ve korunmak amacıyla 15 Mayıs 2014 tarihinde, kendi yazılı isteği ile ilimiz dahilindeki başka bir barınma merkezine nakledildiği, haber ve yorumlarda geçen iddia ve olayların Nizip Konteynır Kentiyle ilgisinin bulunmadığı, konunun herhangi bir suretle kapatılması gibi bir durum söz konusu olmayıp, tam aksine ivedilikle adli mercilere intikal ettirildiği anlaşılmıştır. Ayrıca söz konusu haber ve yorumlarda yer alan bir askeri personelin de olaylara karıştığı iddialarını araştırmak üzere, İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştır. Valiliğimizce de söz konusu iddiaların tamamını araştırmak, incelemek ve gerekiyorsa idari soruşturmayı yürütmek üzere, İlimiz Vali Yardımcıları arasından bir Vali Yardımcısı görevlendirilmiştir.”
(İHA)