BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,20
ALTIN 2.454,97
HABER /  DÜNYA

Vali Çoş’tan Sosyal Medya Gözaltısı açıklaması

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, medyaya ’Twitter gözaltısı’ olarak yansıyan olayda, 13 kişinin cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına al...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, medyaya ’Twitter gözaltısı’ olarak yansıyan olayda, 13 kişinin cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığını belirtti.
Vali Coş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya araçları üzerinden haberleşme yaparak halkı; çeşitli şekillerde kışkırtmak, tahrik etmek ve eyleme, özellikle kanunsuz eylemlere kışkırtmak suretiyle kamu düzenini bozmaya yönelik faaliyetlere önderlik ettikleri ve bizzat şiddet unsuru olaylara da karıştıkları, bu olaylarda öncü elebaşı rolünü üstelendikleri ifade edilen 13 kişinin, ilgili cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığını belirtti.
Gerekli soruşturmaların yapıldığını, şüphelilerin 2 gün sorgulandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildiğini aktaran Vali Coş, "Adliyede Cumhuriyet Savcılığı tarafından dosyaları incelendikten sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu kişilerin, özellikle sosyal medya araçları üzerinden vatandaşları şiddette teşvik eden, vatandaşları kanunsuz eylemlere teşvik eden, vatandaşı polisle çatışmaya teşvik eden, kamu mallarına zarar vermeyi özendiren yaklaşımlar içerisinde oldukları, sadece bunları sosyal medyada yazmakla kalmayıp, özendirmek, teşvik etmekle, kamuoyunu tahrik etmekle kalmayıp, eylemlere de bilfiil katılıp, bu eylemlerde çeşitli yöntemlerle şiddet sergiledikleri ve kamu düzenini olumsuz etkiledikleri tespit edilen kişilerdir" dedi.
(İHA)