BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,77
HABER /  GÜNCEL

Vahşeti cinayete 13 yıl hapis

Samsun'da geçen yıl yaşanan vahşi cinayette iki sanığa 13 yıl hapis cezası verildi.

Abone ol

Samsun'da tabancayla öldürdükleri genci önce toprağa gömüp, daha sonra da çıkartarak yakıp küllerini savurdukları iddiasıyla yargılanan iki sanığa öldürmekten 12 yıl 6'şar ay, ruhsatsız silahtan da 10 ay hapis cezası verildi.

Olay, İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi Derecik Mezarlığı'nda 2011 yılı Ekim ayında meydana geldi. Derecik Mezarlığı'nda bekçi olarak görev yapan Serkan K. (26) ile Mehmet K. (22), kız meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada Bayram Keskinoğlu'nu (22) tabancayla vurarak öldürdü. Zanlılar, daha sonra Keskinoğlu'nun cesedini minibüsle götürdükleri Kavak ilçesi Yeralan köyünde toprağa gömdükten sonra Samsun'a döndü. Ancak bir kişinin kendilerine cesedin gömüldüğü yerde bulunabileceğini ve yakıp yok etmeleri gerektiğini söylemesi üzerine zanlılar, bir gün sonra köye geri dönüp Serkan K.'nin evinin önünde cesedi yaktılar. Odunlarla sabahtan akşama kadar yaktıkları cesetten geriye kalan külleri de ormana savurdular. Ailenin kayıp ihbarı üzerine araştırma yapan polis, cesedin yakılmasına yardımcı olan bir kişinin giysisine sinen kokudan yola çıkarak cinayeti çözdü.

PİŞMANIM TAKDİR MAHKEMENİN

Olayla ilgili 2'si tutuklu toplam 14 kişinin yargılanması sona erdi. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanıklardan Serkan K. ve Mehmet K. ile tutuksuz yargılanan Erkan K. duruşmada hazır bulunurken, diğer sanıklar duruşmaya katılmadı. Serkan K. son savurmasında, "Amacımız öldürmek değildi. Kendisi tabancayla bize ateş etti. Pişmanım. Takdiri mahkemeye bırakıyorum" dedi.

Mehmet K., "Ailesine başsağlığı diliyorum. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım. Ailesinden özür diliyorum" diye konuştu.Erkan K. ise olayla kendisinin ilgisinin olmadığını söyledi.Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda Serkan K. ve Mehmet K.'yi adam öldürmek suçundan 12 yıl 6'şar ay, ruhsatsız silah suçundan da 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı. Naci G., İdris K., Kadir Y., Murat K. ve Kemal K. suç delilini yok etmek suçlarından 3 yıl 4'er ay, yaşı 18'den küçük olan C.D. ise aynı suçtan 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Seyit A.D., Turan K., Emre Y., Orhan K., Emre Y. ve Erkan K. ise beraat etti.