BIST 10.166
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.389,86
HABER /  GÜNCEL

Elif bebeğin sağlık durumu nasıl?

Türkiye, 100 metrelik uçurumdan yuvarlanan araçtan 25 saat sonra canlı bulunan Elif bebeği konuşuyor.

Abone ol

Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen trafik kazasında anne ve babasını kaybeden ve olay yerinden 50 metre uzakta bulunan 1 yaşındaki Elif Zeynep Birdane'nin sağlık durumu iyi.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada bebeğin dün saat 16.30'da getirildiğini, hazırda bekletilen sağlık personelinin, çocuk doktoru ve çocuk cerrahisi uzmanının hemen müdahale ettiğini aktardı. İlk olarak genel durumunun stabil hale getirildiğini, yakınlarına ulaştıklarını, şu anda da hayatını kaybeden babası Astsubay Ahmet Murat Birdane'nin devre arkadaşlarının bebeğin başında olduğunu söyledi.

elif-zeynep-bebek-.jpg

ÇOK ÜŞÜMÜŞTÜ

Elif Zeynep'e ilk müdahaleyi yapan Dr. Ahmet Arıcı ise şunları kaydeti: "Bebek bize geldiğinde çok üşümüş haldeydi. Hipoterm dediğimiz, soğuk bir durumdaydı. Hiçbir kırığı yoktu. Daha sonra tahliller yaparak da bunu teyit ettik. Alnının sağ tarafında hafiften bir sürtünme berelenmesi vardı, onun haricinde hiçbir şeyi yoktu. 

İLK YAPTIĞIMIZ ÇOCUĞU ISITMAK OLDU

İlk yaptığımız, çocuğu ısıtmak oldu. Bunu yaparken de aç ve susuz kalmış olduğunu düşünerek serumla beslemeye başladık.

AÇ SUSUZ KALMIŞ

Kan sonuçlarında şekeri düşük çıktı, beslemeyle yerine geldi. Öyle bir trafik kazası atlatıp kurtulması mucizeyken bir de 25 saat aç susuz kalması Allah’ın takdiri."

BEBEK AĞLAYINCA BULUNDU

Marmaris-Datça karayolunun 35. kilometresindeki Balıkaşıran mevkisinde Astsubay Ahmet Murat Birdane'nin kullandığı otomobil yaklaşık 100 metrelik uçuruma devrilmiş, astsubay ve eşi hayatını kaybederken 1 yaşındaki kızları, yaklaşık 25 saat sonra jandarma ve sağlık ekiplerince ağlama sesi üzerine bulunmuştu.