BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Üzüntüsü gözlerinden okundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriye’de yaşananlara yönelik düşüncelerini anlattığı sırada duygulandığı görüldü. Katliamı k...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriye’de yaşananlara yönelik düşüncelerini anlattığı sırada duygulandığı görüldü. Katliamı kınayan Şahin, "Sabah, gazeteyi elime aldığım zaman elim ayağım titredi. Ağlasam, bağırsam, sussam, sessiz kalsam, hiçbir cümlenin, hiçbir kelimenin anlamı kalmadığı fotoğraflar" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda düzenlenen "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması İşbirliği Protokolü" törenine katıldı. Tören öncesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bekir Bozdağ, Suriye’de kimyasal silah kullanan Esad yönetimine sert sözlerle tepki gösterdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kendilerinin bir tek kadın ölmesin diye bu azmi ve kararlılığı gösterdiklerini belirterek, "Biz küresel ahlakın, küresel hakkın temsilcisiyiz" dedi. "Bu sesin büyümesi ve devleşmesi gerekiyor" diyen Bakan Şahin, "5 ülkeden bizim büyük olduğumuzu göstermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. Bakan Şahin, dünyada nerede mazlum varsa onun hakkını korumak için çalıştıklarını söyleyerek, "Ben şuna büyük bir iman ederek söylüyorum ki, masumiyet büyük bir zaferdir. Ve kötülük kaybedecektir" diye konuştu. Şahin, "Dünya devlerinin rahatsız olduğu politikamazla, dünya halklarının vicdanı olmaya devam edeceğiz" dedi.
Bakan Fatma Şahin, bir gazetecinin "Ölmüş çocukları görünce duygulandınız mı?" şeklindeki sorusuna ise "Sabah, gazeteyi elime aldığım zaman elim ayağım titredi. Ağlasam, bağırsam, sussam, sessiz kalsam, hiçbir cümlenin, hiçbir kelimenin anlamı kalmadığı fotoğraflar" şeklinde konuştu.

"BEN AKŞAM UYUYAMADIM"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, binlerce çocuğun hayatını kaybettiği görüntüler için "O görüntüleri görüp de ondan etkilenmemek, bundan rahatsız olmamak, bu görüntülerin olduğu dünyada yaşarken bunlara mani olamamanın utancını yaşamamak mümkün değil. İnsan olan herkes ama herkes bu görüntüler nedeniyle insanlığından utanır" yorumunu yaptı.
Kendisinin gece uyuyamadığını söyleyen Bozdağ, "Ben bugün uyuyamadım. Dün olaylara vakıf olduğum andan itibaren benim huzurum kaçtı ve sorumlu bir kişi olarak , ’insan olarak böylesi bir vahşet karşısında ne yapabiliriz’ sorularını hep değerlendirdik. Ama ben akşam uyuyamadım, uyuyanlar varsa onlar insanlığını mutlaka sorgulaması lazımm. İnsanlığında bir eksiklik var demektir. Esad kafasını koyup yatağına eğer uyuyabildiyse, Esad’a maddi manevi destek verenler uyuyabildiyse, o zaman böylesi vicdan sahibi olmak insanlıksa, ben o insanlıktan olmayı istemem işin doğrusu" diye konuştu.
Bekir Bozdağ, Birleşmiş Milletler’in Suriye’de bulunduğu sırada kimyasal silah kullanılmasını da değerlendirdi. "BM bir takım hesaplar yapacağına BM’nin uzman heyeti orada, hemen dünden izin verilmesi gerekirdi" diyen Bozdağ, kimyasal silah kullanıldığı iddialarının henüz araştırılmadığını söyledi. Bozdağ, "Bu konunun incelenmesi lazım daha incelenmesine izin verilmedi" diyerek, "Şuanda bunun yapılması gereken bu olayın incelenmesidir" dedi.
(İHA)