BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Bozdağ’dan "sert" Suriye tepkisi<br/>Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriy...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Bozdağ’dan "sert" Suriye tepkisi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye’de Beşşar Esed yönetiminin kimyasal silah kullanmasını sert bir dille eleştirdi. Bozdağ, Suriye’deki katliam yerine Tuncay Güney haberine geniş yer verdiğini söylediği gazeteye de tepki gösterdi.

TBMM Başkanı da katliamı kınadı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye’de yaşananları değerlendirdi. Çiçek Suriye’de kimyasal silah kullanmasını "cinayet” olarak yorumladı.

Sınırı aşan tank mermisi eve isabet etti
Suriye’nin Rasulayn ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında sınırı aşan bir tank mermisi, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir eve isabet etti.
Suriye’nin Rasulayn ilçesinde yeniden alevlenen çatışmalar Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesini tehdit ediyor. PYD ile El Nusra arasında sabah saatlerinde çatışmalar başladı. Bu sırada Mevlana Mahallesi’ndeki bir ev tank mermisinin hedefi oldu. Tank mermisinin patlamaması olası bir faciayı önlerken, büyük bir korku yaşayan aile komşularına sığındı. Öte yandan vatandaşlar yapılan anonslarla gerekmedikçe dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Yavru kedi savcılık izniyle kurtarıldı
Bursa’da, mahkeme kararıyla kilitli olan binada mahsur kalan yavru kedi, savcılıktan alınan izinle kurtarıldı.
Ev sahibiyle kiracısının mahkemelik olması nedeniyle kapısına kilit vurulan sanat galerisi 3 gün boyunca bu minik kediyi misafir etti. Binadan kedi sesi geldiğini duyan mahalleli durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri mahkeme kararıyla kapalı olan binaya giremeyince adli mercilere başvuruldu. Polisin nöbetçi savcıdan izin almasının ardından harekete geçen itfaiye erleri, 2. katın camına merdiven dayayarak binaya girdi. İtfaiye eri tarafından bitkin halde bulunan yavru kedi, veteriner filesi ile yakalandı.


Arsız hırsız pastaneyi böyle soydu
Çekmeköy’de, kalabalığa aldırmadan pastaneye giren hırsız, kasayı böyle soydu.
İlçenin en işlek caddesinin üzerinde bulunan pastaneyi gözüne kestiren soyguncu, hiç kimseye aldırmadan işyerinin kapısını kolayca açtı. Üzerindeki mont yardımıyla yüzünü kapatan tedbirli hırsız, parmak izi bırakmamak için de montunun kol ucunu kullandı. Kasadaki parayı alan hırsız, kasanın altında bulunan dolabı da karıştırdı. Paraları alan soyguncu elini kolunu sallayarak olay yerinden ayrıldı. Soyulduğunu anlayan işyeri sahibinin başvurusu üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Böyle sis görülmedi
Kanada’da, dağlık bir bölgede oluşan aşırı sis hayrete düşürdü.
Kanada’nın Lark Harbour bölgesinde dağların ardından ortaya çıkan ve adeta bir tsunamiyi andıran sis görenlerin tüylerini ürpertti. Hızla şehrin içine doğru ilerleyen sis görüş mesafesinin de bir hayli düşmesine neden oldu.
(İHA)