BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Uzan transfer sinyali verdi

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, milletvekili transferi sinyali verdi.

Abone ol

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, önümüzdeki günlerde partisine yeni milletvekili katılımlarının olabileceğinin sinyalini verdi. TBMM’nin yeni yasama yılının açılış resepsiyonuna geçen hafta partisine katılan İstanbul milletvekili Emin Şirin ile birlikte gelen Cem Uzan, basın mensuplarına bazı değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın ABD yolunda açıkladığı AKP anketinin sorulması üzerine Uzan, kendilerinin de anket yaptırdığını ve bu anketlerde AKP’nin yüzde 22’ler civarında olduğunu bildirdi.

Bir soru üzerine Başbakan Erdoğan’ın kesinlikle cumhurbaşkanı olmak istediğini kaydeden Uzan, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerektiğini belirterek, "Erken seçime gidilmeli, gidilmeyecekse cumhurbaşkanını halkın seçmesi için gerekli düzenleme yapılmalı. Bunun için bir maddelik bir anayasa değişikliği yeterli" diye konuştu.

Bu arada Uzan, Genç Parti’ye yeni katılımlar olup olmayacağının sorulması üzerine, "yeni katılımlar olabilir. Bazı milletvekili arkadaşlarımızla görüşmelerimiz var. Ama onlar adına konuşmam yanlış olur" dedi.

(ANKA)