BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.432,70
HABER /  GÜNCEL

Uzaktan 'kumandalı' tecavüz!

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde 55 yaşındaki İsmail A., 30 yaşındaki kadına tecavüz ettiği iddiasıyla ilçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

Olay, Bndırma’nın Yeni Yenice Köyünde meydana geldi. Yeni Yenice Köyünde ikamet eden İsmail A. (55) annesi H.A., ile birlikte aynı köyde yaşayan ve bekar olan Z.A.’yı (30) telefonla arayarak bir süre önce kendilerine verdiği televizyonun kumandasını almasını istedi.


KUMANDAYI İSTEDİ VE...

Televizyon kumandasını almak için İsmail A.’nın evine giden Z.A., burada iddiaya göre İsmail A.’nın tecavüzüne uğradı. Olay sonrasında Z.A., köydeki akrabalarını ve 156 jandarma hattını arayıp yardım talebinde bulundu. Kaçan şüpheli İsmail A., jandarma tarafından yakalanırken Z.A., Bandırma Devlet Hastanesinde tedaviye alındı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

SAPIK ÖĞRETMEN PAÇAYI BÖYLE ELE VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

SAPIK ÖĞRETMEN PAÇAYI BÖYLE ELE VERDİ

Sakarya'nın Söğütlü İlçesindeki bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yaparken, cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen 14 yaşındaki öğrencisi A.A.'yı 17 Nisan'da kaçırdığı gerekçesiyle aranan 34 yaşındaki Mesut T., jandarma tarafından 115 gün sonra yakalandı.
Hakkında tutuklama kararı bulunan öğretmen ve kaçırdığı öğrencisinin Düzce'de bir evde saklandıkları ihbarını alan jandarma eve baskın yaptı. Kaçak öğretmeni evde bulamayan jandarma, Mesut T.'nin kaçırdığı öğrencisi ile birlikte bir süre önce ayrılarak Sakarya'nın Kocaali İlçesine bağlı Kestanepınarı Köyü'ndeki bir yakınının evine gittiğini tespit etti. Savcılık kararıyla köy evine baskın düzenleyen jandarma, Mesut T. ve öğrencisi A.A.'yı yakaladı. Gözaltına alınan Mesut T., jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

ÖĞRENCİSİNİ HASTANE BAHÇESİNDEN KAÇIRMIŞTI

Sakarya'da 4 Mart günü 14 yaşındaki kız öğrencisi A.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen öğretmen Mesut T., olayın ortaya çıkması üzerine kaçmıştı. Sakarya Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve öğretmenlik mesleğinden men edilen Mesut T., cinsel istismarda bulunduğu öğrencisini, ailesiyle birlikte tedaviye geldiği Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin bahçesinden kaçırmıştı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kaçırma olayı ile ilgili başlattığı soruşturmada, öğretmenin ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T., 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı.

Mesut T. hakkında, 'cinsel istismar' ve 'hürriyetten yoksun kılma' suçlamasıyla Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İstismara uğradığı iddia edilen öğrencinin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilmişti.


ÖĞRETMEN TUTUKLANDI, ÖĞRENCİSİ KORUMA ALTINA ALINDI

Sakarya’nın Söğütlü ilçesi’ndeki ilköğretim okulunda ögretmenlik yaparken cinsel istismara bulunduğu 14 yaşındaki örgencisi A.A.'yı 4 ay önce Adapazarı’nda hastane bahçesinde kaçırdığı iddiasıyla aranırken köy evinde yakalanan öğretmen Mesut Temizkan çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Köy evinde bulunan örgencisi A.A.'da ailesine gitmek istememesi nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya il Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Kocaali ilçe adliyesine sevk edilen öğretmen Mesut Temizkan yaklaşık 7 saat süren sorgulaması sonrasında tutuklanarak Sakarya Cezaevine gönderildi. Öğretmenin adliyeden çıkışı sırasında jandarmanın sıkı güvenlik önlemi aldığı dikkat çekerken İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de habercilerin görüntü almamaları için gazetecileri engelledi. Gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan ögretmen Mesut Temizkan’ın tanınmamak için sakal bıraktığı görüldü.

BAKANLIK TALİMAT VERDİ!

Öğretmeniyle birlikte 115 gün yaşayan A.A.'da ailesine gitmek istemeyince Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Öğrenci jandarma ekipleri tarafından Adapazarına götürüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya il Müdürü Kerem Toprak, A.A.'nın Adapazarı’ndaki sevgi evlerinde koruma altına alınacağını ve psikolojik destek verileceğni söyledi.

Tutuklanan öğretmen Mesut Temizkan’ın daha önce ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T., 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı.