BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu tacirlerine büyük darbe!

İstanbul'da iç piyasaya uyuşturucu madde temin ettiği öne sürülen iran uyruklu 15 kişi gözaltına alındı

Abone ol

 İstanbul'da iç piyasaya uyuşturucu madde temin ettiği öne sürülen İran uyruklu 15 kişi gözaltına alındı. Operasyonda uyuşturucu maddenin yanı sıra 2 bin yıllık 12 adet mızrak ucu ile saç tokası ele geçirildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da iç piyasaya uyuşturucu madde temin eden bir şebekeyi yakın takibe aldı. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, Fatih, Beylikdüzü, Bayrampaşa ve Bakırköy'de 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan aramalarda İran uyruklu 15 şüpheli ile birlikte 2 kilo 500 gram Afyon sakızı, 1 kilo 500 gram esrar, 1 kilo eroin ile 7 kilo metamfetamin maddesi ele geçirildi. Bu kişilerin üzerlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan detaylı aramalarda ise sahte olduğu düşünülen 45 adet pasaport ile yaklaşık 2 bin yıl öncesinden kalma 6 adet mızrak ucu ve 6 adet saç tokası olmak üzere 12 parça tarihi eser ele geçirildi.

İran'da Humeyni ve Ahmedinecad'ın baskısından dolayı Türkiye'de yaşamayı tercih ettiklerini ifade eden şüpheliler, uyuşturucuları İstanbul'da yaşayan İranlılara pazarladıklarını itiraf ettiler. Uzun süredir Türkiye'de kaçak olarak yaşadıkları belirlenen şüphelilerin Farsit İ. ile Muhammed Reza adlı şebeke lideri tarafından koordine edildikleri belirtildi.

Adliyeye gönderilen şüphelilerden 3'ü serbest bırakılırken 12'si tutuklandı.