BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucu tacirleri böyle yakalandı

İstanbul’da dev bir uyuşturucu operasyonu düzenlendi. 1 yıllık çalışmanın ardından çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 45 ki...

Abone ol

İstanbul’da dev bir uyuşturucu operasyonu düzenlendi. 1 yıllık çalışmanın ardından çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 45 kişi gözaltına alındı. Şebekenin liderinin, gözaltına alınanlar arasında yer alan bir kadın olduğu iddia edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da ve Diyarbakır’da 60 adrese uyuşturucu operasyonu düzenledi. Yapılan 1 yıllık çalışmanın ardından düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda 49 kilo 613 gram toz esrar, 164 kilo 85 gram esrar, 70 ecstasy hap, 3 gram bonzai, 2 hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 59 bin 290 TL para ve 45 Amerikan Doları, 2 ruhsatsız tabanca, 25 av fişeği ele geçirildi.
Özal Harekat Timlerinin de desteklediği operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde polisin önceden belirlenen adreslere baskın anı, evlerde yapılan aramalar, baskın anında zanlılar tarafından pencereden atılmış cep telefonları, terasta esrar bahçesi, ele geçirilen uyuşturucular, şebeke lideri olduğu iddia edilen Ceylan S. ve diğer zanlıların gözaltına alınması görülüyor.
Öte yandan Diyarbakır’dan hava yoluyla getirilen uyuşturucunun X-Ray cihazından geçirilişini, havalimanında güvenlik görevlisi olan Nizamettin T.’nin sağladığı belirtildi.

UYUŞTURUCU ŞEBEKESİ LİDERİ KADIN ÇIKTI
Doğu ve güneydoğu üzerinden İstanbul’a havayoluyla taşınan uyuşturucu maddenin, İstanbul’da piyasaya sürüleceği öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine, belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda uyuşturucu şebekesinin liderinin Ceylan S. (27) olduğu ileri sürüldü. Ceylan S.’nin oğlu Çakır S. (6) için Büyükçekmece’de 9 Eylül 2013 tarihinde lüks bir otelde yaptığı sünnet düğününe iki ünlü ismin de katıldığı ve sünnette 60 bin TL paranın dağıtıldığı öğrenildi. Ayrıca şebekenin toplam suç kaydının 89 olduğu belirtildi.
Gözaltına alınan 45 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
(İHA)