BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uyuşturucu çetesi çökeltildi

Kocaeli'nde zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda bir çete çökeltildi, kilolarca uyuşturucu elel geçirildi.

Abone ol

Kocaeli'nde Doğu ve Güneydoğu'dan getirerek uyuşturucu madde satışı yapan 22 kişilik çete çökertildi. Çete elemanlarına yapılan operasyonlarda 146 kilogram esrar maddesi ile 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçilirdi.

Kocaeli'ne Doğu ve Güneydoğu'dan getirilerek uyuşturucu servisi yapıldığını tespit eden Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Tespit edilen çok sayıda şüphelinin ev ve araçlarında yapılan aramalarda fişekler haline getirilmiş esrar maddeleri ile poşetlere 2'şer gramlık paketler haline getirilmiş esrar maddelerini ele geçirdi.

13 aydır izliyorlar

Emniyet güçleri, Kocaeli merkezli torbacı diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 13 aylık bir çalışmanın ardından Kocaeli'nde yakalanan 11 şahısla ile birlikte Van, Bitlis, Hakkari, Malatya, ve Elazığ'da illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda da 11 kişinin yakalandı. Diğer illerde düzenlenen operasyonlardan sonra gözaltına alınan 22 kişi alınan ifadelerinin ardından 'Örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Doğu illerinden getirildi

Zanlıların, Doğu illerinden getirdikleri uyuşturucu maddeleri Kocaeli'ni ve diğer illere sistemli bir şekilde getirdikleri, satışın yapılabilmesi içinde torbacılara verildiği öğrenildi. Çete, dikkat çekmemek için uyuşturucuları elden ele dolaştırdığı öğrenildi. Düzenlenen operasyonla zehir tacirlerine büyük bir darbe vurulmuş oldu. Öte yandan yakalanan 22 Zanlının daha önceden de birçok ayrı suçtan sabıkaları olduğu öğrenildi.