BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.507,12
HABER /  GÜNCEL

Facia haberi Hakkari'den geldi!

Terör yine sivilleri vurdu. Hakkari'de seyir halindeki yolcu minibüsü yola döşenen mayına çarptı.

Abone ol

Hakkari yakınlarında bir yolcu minibüsünün seyir halindeyken çarptığı mayının infilak etmesi sonucu 10 kişinin öldüğü, biri çocuk üç kişinin yaralandığı bildirildi.

Olay, bu sabah meydana geldi. Hakkari'nin merkeze bağlı Durankaya Beldesi ile Geçitli Köyü arasında giden sivil plakalı minibüs mayının infalak etmesi sonucu büyük hasar gördü. Bölgeye sağlık ekipleri ve askeri birlikler sevk edildi.

ÖLÜ SAYISI 10

Hakkari Vali Muammer Türker, DHA muhabirine kendisine gelen bilgilere göre, olayda 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Türker, hain saldırıda 3 kişinin de yaralandığını, yaralılar arasında 1 bebeğin bulunduğunu söyledi.

Sivil plakalı minibüsün Hakkari'ye gitmek üzere Durankaya Beldesi'ne bağlı Geçitli Köyü'nden hareket ettikten sonra yol kenarına yerleştirilen mayının infilak etmesi sonucu patlamanın meydana geldiğini bildirdi. Vali Türker, 3 yaralının tedavi altına alındığını, terörist saldırıyı düzenleyenlerin ele geçirilmesi için operasyonların sürdürüldüğünü söyledi.

SALDIRI BÖLGESİNDE PİYADE TÜFEĞİ MERMİLERİ

Hakkari'nin Durankaya Beldesi ile Geçitli köyü arasında sivillere yönelik yapılan mayınlı saldırının yapıldığı yerin 100 metre yakınında el bombaları ve Kaleşnikof piyade tüfeği mermileri bulundu.

Geçitli köyüne 3 kilometre uzaklıkta meydana gelen patlamadan hemen sonra olay yerine giden köy halkı ve jandarma ekipleri çevrede yaptıkları çalışmada, mayının patlatıldığı alanın 100 metre ilerisinde bir çanta buldu. Yapılan çalışmada çantanın içinde çok sayıda el bombası ve Kelaşnikof marka piyade tüfeğine ait çok sayıda mermi bulundu. Çevrede yoğun güvenlik önlemi güvenlik güçleri, patlama mahallinde olay yeri incelemesi yapıyor. Saldırganların minibüsün yakınında bulunan el bombalarıyla, katliamdan kurtulanları öldürmeyi planladıkları belirtildi.



Bu arada Geçitli köyünde bulunan jandarma karakolu önünde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Patlamadan sonra bir grup Geçitli Jandarma Karakolu'nun önüne gelerek, karakolu taşlamaya başladı. Karakoldaki askerler havaya ateş açarak köy halkını sakinleştirmeye çalıştı. Geçitli köyünde gerginliğin sona erdiği bildirildi.