BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.506,73
HABER /  GÜNCEL

Uyan Hürriyet uyan!

Kafasını kuma gömen devekuşu dünyayı kumdan ibaret sanırmış... Hürriyet'inki de o misal...

Abone ol

Dünya bir büyük olaya tanık olurken, Saddam'ın idamı medyanın da sınavı oldu. Hürriyet, yıldırım baskı ile Saddam'ın idamını okurlarına sunduğunu davul-zurna çalarak ilan etti.

İnternethaber'in böyle bir niyeti yok. Yani ne davula ne zurnaya ihtiyacımız bulunmuyor. Çünkü okurlarımız haberi ilk olarak Türkiye'de hangi medya kurumundan duyduklarını iyi biliyorlar.

Henüz haber kanalları uykudayken, İnternethaber'di bombayı patlatan. Ne CNN Türk, ne de NTV ne de diğer haber siteleriydi son dakikayı geçen.

Uluslararası haber kanallarını takip edin İnternethaber, farkını saat 04:37'de "Saddam idam edildi" başlığını atarak ortaya koydu. Kaynak CNN Internationaldı... Onların kaynağı da Arap televizyonları...

Haber o saatte henüz tam olarak doğrulanmamıştı. Ama bizler bu noktayı da belirterek, bu sarsıcı gelişmeyi okurlarımıza ilettik. O saatten sonrada tüm gelişmeleri dakika dakika okurlarımızla paylaştık.

Niyetimiz Saddam Hüseyin'in idamından bir rant elde etmek değil. Bu yazının nedeni, "Hürriyet İnternet, okuyucularına olayı tüm boyutlarıyla duyurduğu sırada sadece Türk değil birçok uluslararası haber sitesi Saddam'ın asılabileceğine dair haberler geçiyordu" sözü oldu...

Burnunu devekuşu misali kuma gömen, dünyayı kumdan ibaret sanır... Hürriyet'in ki de işte böyle bir şey oldu... Bunun için yazdık bu metni... Dünyanın kumdan ibaret olmadığını Hürriyet İnternet'e hatırlatalım istedik.(İnternethaber'i okusaydınız daha önce haberiniz olurdu sayın Hürriyet habercileri...)

Dedik ya... Bu medya için de bir sınavdı... Böyle anlarda belli olur kaliteli ve gerçek habercilik... Biliyoruz fazla söze gerek yok... Saddam haberlerinin diğer sitelerdeki okunma oranlarına bakmanız bu farkı görmeniz için yeterli olur...

Hadi sizi yormayalım rakamları da verelim;
(Saat 14:40 itibariyle)

Habertürk              : 45 bin 662
Haber 7                 : 39 bin 332
İnternethaber      : 67 bin 220

Bizi izlemeye devam edin... Gerçek habercilik farkını görün... //