BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Üvey evlat olduğunu öğrenince!..

14 yıldır sevgiyle büyütüldü. Ama babası bildiği kişi ölünce üvey olduğunu öğrendi. İşte o an kararını verdi.

Abone ol

14 yaşında dedikodular sayesinde evlatlık olduğunu öğrenen Şeyma, gerçek ailesini bularak annesinin yanına yerleşti. Kızını kabul eden öz anne, velayet davası açacak..

Uşak'ta doğduktan sonra evlatlık olarak verilen Şeyma, 2 yıl önce evlatlık olduğunu öğrendi. Yaklaşık 2 aydır öz annesiyle birlikte yaşayan 16 yaşındaki Şeyma, "Üvey ailemin maddi durumu daha iyiydi. Öz ailem ise yoksul. Ama ben mutluluğun para ile olmayacağını düşünüyorum. Nüfusumun en kısa sürede kendi öz ailemin üstüne geçirilmesini istiyorum" dedi. Şeyma'nın üvey babası 2 yıl önce vefat etti, üvey annesinin kendi ve eşinden kalan emekli maaşı var. Öz babası ve annesi ise ayrı yaşıyor. Annesi, iki kızının yardımıyla geçiniyor.

ŞEYMA GERÇEĞİ NASIL ÖĞRENDİ?
DİĞER SAYFADA


[PAGE]

GERÇEĞİ GİZLEMEK İSTEDİ

Şeyma ve ikizi, 3 Aralık 1993'te dünyaya geldi. Ancak anne ve babası ayrılma aşamasında olduğu için kendisine bakamayacağı gerekçesiyle Şeyma'yı evlatlık olarak Kabaş ailesine verdi. Şeyma'nın ikizi ise 6 ay sonra öldü. Evlatlık olarak verildiği aile ile yaşamını sürdüren Şeyma, 2 yıl önce 14 yaşında iken, baba olarak bildiği Şeyda Kabaş'ın (63) ölmesiyle birlikte evlatlık olduğunu öğrendi. Şeyma, "Babamın ölümünün ardından okulda dedikodular çıktı. Biraz araştırdım ve 14 yıl boyunca 'anne' diye kucakladığım kişinin öz annem olmadığını öğrendim" dedi. Anne bildiği Naime Kabaş'ın tepkisiyle karşılaştığını söyleyen Şeyma, "Bana 'Sen üvey değilsin' dedi. Bir yakınımla konuştum ve gerçekleri öğrendim. Bunları duyduktan sonra üvey annem de durumu kabullendi" diye konuştu.

ÜVEY ANNE ÇOK ÜZGÜN

Şeyma'yı yıllar boyunca kendi öz kızı gibi benimsediğini söyleyen Naime Kabaş (60), "Zamanında bir yakınımızın aracılığıyla çocuğu istedik ve onlar da kendi rızası verdi. Biz onu ilk aldığımızda kundaktaydı. Eşim yaşadığı son güne kadar Şeyma'yı kendi kızı gibi bağrına bastı. Onun ölümünün ardından bazı dedikodular yayılmaya başladı. Kızım bunları duydu ve huzursuz oldu. Öz annesiyle tanıştıktan sonra kızın aklını çeldiler ve yıllarca emek verdiğim yavrumu benden almak istediler. Asıl mağdur olan benim" dedi. Öte yandan, üvey anne Naime Kabaş'ın, Şeyma'nın öz ailesinden çocuğu geri vermek için para istediği öne sürüldü

MUTLULUK PARAYLA OLMAZ

Şeyma, "Öz annemin yanında huzurluyum. Üvey ailemin maddi durumu daha iyi, öz annem ise yoksul. Öz annem ve babam ayrı yaşıyor. Annem, çalışan iki ablamın verdiği parayla geçiniyor. Ancak ben mutluluğun para ile olmayacağını düşünüyorum. Nüfusumun kendi öz ailemin üstüne geçirilmesini istiyorum" dedi. Kızını kendi nüfusa almak istediğini ve en kısa zamanda velayet davası açacağını söyleyen Hatice Demir (42) ise "Kızımın yıllarca başka bir ailede evlatlık olduğu gerçeği ile yaşadım. Onun psikolojisini bozmamak için hiç ortaya çıkmadım. Fakat gerçeği öğrenip beni buldu ve benimle yaşamak istiyor" diye konuştu.