BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  MAGAZİN

Ustura Kemal lakaplı Niyazi Taligacı kimdir?Aslen Nereli?

Yeşilçam’da Ustura Kemal lakabıyla bilinen Niyazi Talikacı’nın kızı Şadiye ile oğlu Behzat, babalarıyla bir araya gelebilmek için ATV'de yayınlanan Müge Anlı’nın programına katıldı. Niyazi Taligacı hakkında merak edilenler. Kimdir? kaç yaşında? nereli? Detaylar haberimizde...

Abone ol

Yeşilçam sinema dünyasının emektar figüran oyuncularından olan Niyazi Taligacı 1937 yılında dünyaya gelmiştir. Özellikle Ustura Kemal lakabı ile tanınan usta oyuncu günümüzde yaşantısını sürdürdüğü Edirne’de seyyar aracı ile tatlı satarak geçimini sağlamaktadır.

Aslen Edirne’lidir ve Edirne’de doğmuştur. Gençlik yıllarında iken sinema çalışmış o dönemde oyuncu olmaya karar vermiştir. 1955 yılında ise hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul’a yerleşmiş 1967 senesinde sinema dünyasına giriş yapmıştır. Yaklaşık 50’nin üzerinde Yeşilçam sinema filminin oyuncu kadrosunda yer almıştır.

Son yıllarda bir çok ünlü ve usta oyuncu gibi maddi imkansızlıklar nedeni ile gündeme gelen Niyazi Taligacı Türk sinema dünyasının vefasızlığından yakınmaktadır. Çok zor şartlar altında yaşantısını sürdürdüğünü ve devletin 3 ayda bir verdiği emekli maaşı ile geçinmek zorunda olduğunu aktarmıştır.

İlk olarak Efkan Efekan ile beraber Çiğdem’in Gözyaşları adlı sinema filminde rol almıştır. Ardından Bahtı Karalı Yarim, Ölüme Son Adım, Vahşi Kan, Çöl, Ölüm Treni, Silahlar ve Donatlar gibi bir çok sinema filminin oyuncu kadrosunda yer almıştır. Genellikle filmlerde kavgacı ve kötü adam rollerini üstlenmiştir. Özellikle başrollerini Cüneyt Arkın’ın üstlendiği filmlerde Ustura Kemal lakabı ile tanınmıştır.