BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  MEDYA

Uslu'nun kaderi Dink'le aynı mı olacak?

Taraf yazarı Emre Uslu, Akşam gazetesinin kendisi hakkında yaptığı yayınları Hrant Dink suikastı üzerinden yorumladı.

Abone ol

PKK'nın 5 kişilik suikast listesi haberinin ardından Akşam gazetesinin dün yayımladığı ve Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'yu hedef gösterdiği habere Uslu'den sert tepki geldi. Uslu, bugünkü köşesinde kendisine yönelik haberleri eleştirilerek, haberlerin asıl amacının kendisinin de Hrant Dink gibi hedefe oturtulduğunu yazdı.

Akşam gazetesindeki yazıyı değerlendiren Uslu,"PKK'ya 'Bakın, KCK'nın kilit isimlerinin tutuklanmasında bu kişiler rol oynadı, icabına bakın' mesajı veriliyor" dedi ve devam etti:

"Akşam gazetesi iki gündür benim PKK'nın hedefi olduğumu yazıyor. Akşam gazetesi beni bir istihbaratçı olarak tanımlayıp "Kimi kalemi, kimi aktif göreviyle PKK'nın şehir için bel bağladığı KCK'ya vurulan darbede rol oynadı" diye yazmış. Bir de uzman uydurup görüş almış: "Uzmanlar, bu isimlerin hedef seçilmesinde PKK'nın eylemsizlik sürecinde sigorta gibi gördüğü KCK'yı deşifre edip kilit isimlerin cezaevine girmelerine neden olmalarına bağlıyor."

Bu yazının anlamı şu:

Emniyet uzmanları da KCK yapılanmasındaki kilit isimlerin tutuklanmasında benim rolüm olduğunu kabul ediyor. İş uzman görüşü olunca tabii ki, PKK'ya, "Bakın, KCK'nın kilit isimlerinin tutuklanmasında bu kişiler rol oynadı dolayısıyla icabına bakın" mesajı veriliyor. Peki, bu bilgiler doğru mu? Elbette hayır, alçakça bir yalan bu. 

"KCK operasyonunda yazdıklarım bunlarken Akşam gazetesinin bunları görmeyip beni hedef listesinin 1. sırasına koymasının bir nedeni olmalı" diyen Uslu, Dink suikastının perde arkasını böyle yazdı:

"Ergenekoncu ve Odatv'nin bütün kadrolarını muhafaza edip bir yandan da Ergenekoncu yayınlara geçit vermediklerini iddia ediyorlar. Hiç inanansım gelmiyor ama onların en azından kasten değil ama Ergenekoncu bir yapının yanıltması ile bu haberi yaptığını düşünmek istiyorum. Yapılmaya çalışılan açık. Hürriyet ve Ergenekoncu medyanın Hrant Dink'e yaptığını Akşam bana ve diğer dört isme yapıyor. Yaptıkları havayı zehirleyip Kürt Ogün Samastları üzerimize salmak."