BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.394,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'a çevre yolu müjdesi

Karayolları, kamulaştırma sorunu çözüldüğü anda Uşak’a çevre yolu projesini hemen başlatabileceğini açıkladı.

Abone ol

Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Bulut, kamulaştırma sorunlarının aşılması halinde Uşak’a çevre yolu projesini hemen başlatabileceklerini söyledi.

Bölgede çevre yolu bulunmayan tek ilin Uşak olduğunu ifade eden Bulut, karayolları olarak çevre yolunun bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

Dün gerçekleştirilen Uşak Valiliği 2010 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında uzun süredir gündemde olan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen çevre yolu projesi değerlendirildi. Toplantıya katılan Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Bulut, belediye yada özel idarenin kamulaştırma işlemini yapması halinde çevre yolu projesini hemen başlayabileceklerini söyledi.

Çevre yolunun İzmir yolu üzerinde bulunan tekstil organize sanayi bölgesi ile Uşak Havaalanı’na kadar olan yaklaşık 30 kilometrelik bir alanı kapladığını da ifade eden İlyas Bulut, “Yaklaşık 30 kilometrelik bir alanı kaplayacak. Bu alanın yaklaşık 1 kilometresi belediye mücavir alan sınırları içinde bulunuyor. Geri kalan kısım ise özel idare sınırları arasında yer alıyor. Mücavir alan konusunda belediye ile özel idare arasında bazı sorunlar yaşandı.

Biz bu tartışmaların içerisinde yer almayız. Karayolları olarak Uşak’a çevre yolu yapılmasının elzem olduğunu düşünüyoruz. Belediye ve özel idare tarafından kamulaştırma yada 18 uygulaması yapılıp bir koridor oluşturulabilirse biz 2011 yılında ihaleye çıkabiliriz. Projenin tamamlanması ise en az iki yıl sürecektir. Bu sürede göz önüne alındığında Uşak kamulaştırma sorununu bir an evvel çözmelidir”
dedi.