BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uşak polisinden tarihi çağrı!

Madde bağımlılığı ile mücadelede çoktan düğmeye basıldı..

Abone ol

Uşak İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda toplumun tüm kesimlerinin daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
Uşak Valiliği tarafından düzenlenen 2009-2010 yılı Madde Bağımlılığı ile Mücadele Yerel Eylem Planı toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda bir sunum yapan Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Ahmet Genç, 2009 yılı ile 2010 yılının ilk beş ayında gerçekleştirdikleri uyuşturucu operasyonları ile ilgili bilgi verdi. Uşak’taki esrar satıcılarının genellikle uyuşturucu pazarlığını ve ticaretini ikametlerini kullanarak yaptığını belirten Ahmet Genç, 2009 yılında 8 ayrı planlı operasyonla toplam 101 kilogram esrar maddesi aldıklarını gözaltına alınan 29 şüpheliden 24 tanesinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını bildirdi. KOM müdürü Ahmet Genç, 2010 yılının ilk 5 ayında ise operaasyonlarda 21 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiğini ve gözaltına alınan 37 şüpheliden 22’sinin tutuklandığını bildirdi.
Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin ise madde bağımlılığı ile mücadele çalışmalarını değerlendirdi. Polsi ve jandarma ekiplerinin mücadelede etkin rol aldığını anlatan Emniyet Müdürü Şahin şunları söyledi; ''Dünyada uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele arz ve talebin azaltılmasına yönelik mücadele yürütülür. Bazı ülkeler sıfır tolerons mantığıyla tamamen polisiye tedbirlerle uyuşturucuyla mücadele ederken, bazı ülkeler ise maalesef uyuşturucu kullanımını azaltamadığını için kontrollü kullanıma izin vermektedir. Uyuşturucu ile mücadelede arzı azaltmak elbet sürdürülen çalışmalara katkı sağlayacaktır. Ancak talebin önüne geçmek daha etkin bir mücadele yöntemidir. Bununla ilgili olarak uyuşturucunun zararlarını özellikle çocuklarımıza çok iyi anlatmalı, toplumsal duyarlılık oluşturmalıyız. İlimiz madde bağımlılığı ile mücadelede başarılı iller arasındadır. Toplumsal duyarlılığı artırmak için her platformda çalışıyoruz. Okullarımıza uyuşturucunun girmesini engelledik. Her okulumuzun önünde polislerimiz sürekli olarak görev yapıyor''
Uyuşturucu kullanımını ve sürdürülen çalışmalarla ilgili sunumun ardından okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bağımlılığı ile Mücadele Yerel Eylem Planına sponsor olan TÜPRAG Metal Madenciliğe de teşekkür belgesi verildi. İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin TÜPRAG adına teşekkür belgesini şirket temsilcisi Murat Yüksel’e takdim etti.