BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Dinçer CHPlileri kızdırdı

Zonguldak konusundaki eleştiriler Bakan Dinçer'i kızdırdı. Dinçer'in kürsüdeki sözleri CHP'lileri zıplattı!

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak’ta meydana gelen kaza nedeniyle kendisini eleştiren CHP’ye, “Hem kel olacaksınız, hem fodul olacaksınız, hem olayı bilmeyeceksiniz. Herkes konuştuğu sözü bilecek. Burada hem kel, hem fodul, hem cahil, hem ukala davranıyorsunuz” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Kooperatifler Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner’in Zonguldak’ta meydana gelen kaza nedeniyle kendisine sataştığı gerekçesiyle söz istedi.

Dinçer, “Hem kel olacaksınız, hem fodul olacaksınız, hem olayı bilmeyeceksiniz. Herkes konuştuğu sözü bilecek. Burada hem kel, hem fodul, hem cahil, hem ukala davranıyorsunuz” dedi. Dinçer’in bu sözleri salonda tansiyonu yükseltti. Tepki sesleri arasında konuşmaya devam eden Bakan Dinçer, “Hiç kimse benim vizyonumla, hiç kimse benim basiretimi ölçerek konuşma hakkına sahip değildir. Buraya gelip de suçlayamazsın. Hükümetimiz iş güvenliği konusunda her türlü tedbiri almıştır” dedi.

“BAKAN KÜRSÜNÜN ADABINI BİLMİYOR”

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi de, “Bakan, kürsünün adabına uygun olmayan bir konuşma yapmıştır. Sayın Bakan, sanıyorum, üniversiteye yönelik olarak yapmış olduğu tezde intihal suçlamasına maruz kaldığı için basiretsiz kelimesiyle, kel ve fodul arasındaki farkın ne olduğunu maalesef bilemeyecek durumda” diye konuştu.

Bakan Dinçer’e daha önce “Cumhuriyet düşmanı” suçlaması yapıldığını ifade eden Hamzaçebi, “Bir milletvekiline Cumhuriyet düşmanı suçlaması yöneltildiği halde, mahkemeye gidemeyen bir milletvekili düşünülebilinir mi? Sayın Bakan şimdi ahlak, din dersi vermeye kalkıyor” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de “Türkiye Taş Kömürü Kurumuna yapılması gereken 265 milyon dolarlık yatırımı yapmıyorsunuz, bunun 3 katı kadar bir parayı Başbakan’ın damadının genel müdürlüğünü yaptığı Çalık şirketine iki devlet bankasından tek kalemde aktarıyorsunuz. Ondan sonra oradaki 30 insanın yaşamını yitirmesini ‘kader, güzel ölüm’ diye niteliyorsunuz. Sayın Başbakanımız kendi çocuğunu 20 günlük kısa dönem askere gönderirken valilerin eşliğinde zor gönderdi” diye konuştu.

BAKAN İKİNCİ KEZ KÜRSÜYE GELDİ

Bakan Ömer Dinçer, sataşma gerekçesiyle söz isteyerek ikinci kez kürsüye geldi. Dinçer, muhalefetin eleştirilerine, “Sorunu teşhis etmeden konuşmak acziyettir. Bel altı vurmalar yapmayalım” dedi.