BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  GÜNCEL

Ürün bol oldu ama alan olmadı

Bu yıl elma senesiydi... Ağaçların dalları doldu taştı. Ama ürüteci satış aşamasında şok yaşadı. Elmalar dalında kaldı...

Abone ol

Türkiye'nin önemli elma yetiştirilen bölgeleri arasında yer alan Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki üreticiler, alıcı olmamasından yakınıyor.

Geçmiş yıllara oranla daha bol ve kaliteli ürün elde eden elma üreticisi, elmada pazar bulma derdine düştü. Fiyatın düşük olmasına karşın, üreticiler elmalarını satamıyor.

AĞAÇLAR DALLARINDA KALDI

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, alıcı bulunmaması nedeniyle elmaların ağaçların dallarında kaldığını söyledi.

Üreticinin, elmanın kilogram fiyatının 0,20 ile 0,50 liraya gerilemesine karşın elindeki malını çıkaramadığını belirten Pehlivan, ''Elma bu fiyattan satılsa bile, üreticiler maliyetlerini kurtaramayacak. Soğuk hava depolarına kasa bulunmadığı için meyveler dallarında bekletiliyor'' dedi.

Pehlivan, üreticinin ne yapacağını bilemez bir hale geldiğine işaret ederek, ''Meyve suyu fabrikaları da elma almıyor. Üretici kan ağlıyor. Birinci sınıf elma 0,50 liradan alıcı bulamıyor. Bu fiyatlar üreticiyi zor durumda bırakacak. Köylü perişan durumda. Elma dalında çürümeye terk edildi'' diye konuştu.