BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,82
HABER /  POLİTİKA

Ceketi çıkarıp üyeyi kovaladı

RTÜK'ün eski başkanı Akman, toplantıda adeta çıldırdı, ceketini çıkardı, 'şerefsiz terbiyesiz' diyerek Dadak ve kadın üye Alp'in üzerine yürüdü

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER ÖZEL

ANKARA-RTÜK'te kıyamet koptu. RTÜK eski başkanı Zahit Akman Cuma günü yapılan toplantıda sözünün kesildiğini gerekçe göstererek üyelerden Mehmet Dadak, kadın üye Hülya Alp'in üzerine yürüdü.

Kadın Üye Alp'e ağıza alınmayacak hakaretler eden Zahit Akman, kendisini engellemeye çalışan Mehmet Dadak'a da çok öfkelendi. Ceketini çıkartarak, Dadak'ı dövmek için adeta masanın diğer tarafına koştu. Diğer üyeler araya girip Akman'ı güçlükle durdurdu. Geri dönerken karşısına gelen Hülya Alp'i de göğsüyle ittirdi.

SORUDAN GERGİNLİK
RTÜK Yasa Tasarısı Taslağı'na son halini vermek üzere RTÜK üyeleri Cuma günü toplandı. Yaptırımlar bölümüyle ilgili bir maddede eski başkan Akman, bir öneride bulundu. Ancak taslağı hazırlamakla görevli komisyon tarafından önerilmeyen bu hükme RTÜK Başkanı ve üyelerinin bir çoğu karşı çıktı. Başkan Davut Dursun Akman'ın öneridiği hükmün bir yıl önce hazırlanan metindeki hüküm ile aynı olduğunu ve hukuki sakıncalar bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine hukuk uzmanları kurul toplantısına davet edildi.

Akman uzmanlara arka arkaya sorular sordu. Bir süre sonra Akman'ın sorularının bittiğini zaneden üye Hülya Alp, soru sormak için harekete geçti. "Benim de bir sorum var..." diyen Alp'in sözünü Akman sert bir üslupla kesti. "Benim sorularım bitmedi. Sözümü kesemezsin" diye bağırarak müdahale etti. Akman, Hülya Alp'in 'haddini ve hukukunu aştığını" yine bağırarak dile getirdi. Alp de "Benim de soru sormam hakkım var. Sizin bütün sorularınızı bitirmenizi beklemek zorunda değilim..." diye karşılık verdi.

Bunun üzerine Akman, "Terbiyesiz, edepsiz, saygısız" ifadelerini de içeren sert bir tepki gösterdi. Akman'ın bu hakaretleri üzerine CHP'li erkek üye Dadak devreye girdi, "Burası Kurul toplantısı bu ortamda böyle bağrırak hakaret ederek konuşmazsınız. Üstelik karşınızda bir hanımefendi var. Kabalık etmeyin" dedi. Dadak'ın bu sözleri de Akman'ın çileden çıkmasına neden oldu.  

CEKETİNİ FORA ETTİ
Akman, ceketini çıkarıp kravatını gevşetip; masanın diğer ucunda ve karşısında oturan Mehmet Dadak’ın üzerine yürüdü. Ancak arada oturan diğer üyeler hemen araya girdiler. Kurul toplantısında bağrışmalar ve arbede yaşandı. Akman, Dadak’ın üzerine yürürken, “Terbiyesiz, edepsiz, şerefsiz, sen ne karışıyorsun” diye bağırdı. Ancak Dadak’a ulaşması diğer üyeleri tarafından engellendi.

Oturmak için yerine dönen Akman, karşısında Alp’i gördü. Akman’ın gögsüyle kendi göğsüne darbe vurmaya hazırlandığını fark eden Alp, önlem aldı ve eliyle Akman’ın gögsünü durdurdu. Bunun üzerine Akman, "Eline koluna hakim ol be kadın!" diye bir kez daha bağırdı.

BAŞKAN DEVREYE GİRDİ
Hülya Alp ve Dadak bu gelişmeler sonrasında toplantıyı terk etme kararı verdiler. Bu konuyu da basın toplantısı ile kamuoyna duyurmaya karar verdiler.

Bunun üzerine başkan Davut Dursun devreye girdi. Dadak ve Alp’i odalarında ziyaret eden başkan, İNTERNETHABER'e neler yaşandığını şöyle anlattı; 

"
Hoş bir olay yaşanmadığını, karşılıklı olarak özür dilenmesinin doğru olacağını söyledim. Bu olayın basına taşınmasının da kendilerine ve kuruma zarar vereceğini, kararlarını bir kez daha gözden geçirmelerini önerdim".

KADIN ÜYE ÖFKELİ
Zahit Akman'ın üzerine yürüdüğü CHP'li kadın üye Hülya Alp da olayı doğruladı. İNTERNETHABER'e konuşan Alp, "Çok üzgünüm. Çok rencide oldum. Büyük kabalıktı yaptığı. Özür dilemesini bekliyorum" dedi.


(YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ VE ALINTI YAPILAMAZ...)