BIST 10.000
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.433,30
HABER /  GÜNCEL

Uruguay’dan sessiz zafer

2014 Dünya Kupası D Grubu’nun son maçında bu akşam İtalya ile Uruguay karşı karşıya geldi. Mücadeleden Uruguay 1-0 galip ayrılarak grubu iki...

Abone ol

2014 Dünya Kupası D Grubu’nun son maçında bu akşam İtalya ile Uruguay karşı karşıya geldi. Mücadeleden Uruguay 1-0 galip ayrılarak grubu ikinci sırada tamamladı ve adını bir üst tura yazdırdı.
Arena das Dunas Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 33. dakikada Uruguay gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Suarez kaleci Buffon ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda pas atmak isteyince Buffon topu çeldi. Ancak top Lodeiro’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda Buffon bir kez daha topun filelere gitmesini engelledi. İki takım da ilk 45 dakika sonunda soyunma odalarına golsüz eşitlikle gitti.

MARCHISIO, İTALYA’YI 10 KİŞİ BIRAKTI
İkinci yarıda etkili taraf Uruguay oldu. 59. dakikada Claudio Marchisio, rakibine sert bir müdahalede bulununca maçın hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Böylece İtalya, Uruguay karşısında 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra Uruguay etkisini biraz daha artırdı. 66. dakikada Suarez’in kaleci Buffon ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda İtalyan file bekçisi topun ağlarla buluşmasına izin vermedi. Ancak 81. dakikada Uruguay aradığı golü buldu. Kornerden gelen topa ceza sahası içinde iyi yükselen Godin şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu. (0-1) Bu gol maçın da skoru oldu. Bu sonucun ardından İngiltere’den sonra İtalya’da Dünya Kupası’na veda etti.
(İHA)