BIST 10.249
DOLAR 32,24
EURO 34,68
ALTIN 2.397,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Urfa'da valiliğe tapu baskını!

Şanlıurfa'nın Hayati Harrani Mahallesi'nde oturan yaklaşık 50 kişi, ellerinde evlerinin tapularıyla valiliğe yürüdü.

Abone ol

ŞANLIURFA'nın Hayati Harrani Mahallesinde oturan yaklaşık 50 kişi, yıllar önce satın aldıkları, ellerinde tapuları da bulunan evlerinin hak sahibi olduğunu iddia eden kişiler tarafından tehdit edildiklerini ileri sürerek Valiliğe yürüyüş yaptı. Valilik girişinde polis engeliyle karşılaşan ve, "Elimizde tapumuz var ama tehdit ediliyoruz. Bize yardım edin" dedi.

Tehdit edilerek sahibi oldukları evlerinin yeniden kendilerine satılmak istendiğini iddia eden bir grup mahalle sakini, sabah saatlerinde toplu halde Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'la görüşmek istediklerini söyleyerek Valilik binasına yürüdü. Yürüyüş yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen polisler, Valilik çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, buraya gelip ellerindeki tapu ve senetleri gösteren yaklaşık 50 kişi mağdur edildiklerini söyleyerek yardım istedi. Valilik girişinde polis engeliyle karşılaşan vatandaşlar, "Bizler, 1993 yılında Hayati Harrani Mahallesi'ne geldik ve şu an oturduğumuz evlerin arazilerini satın aldık. Hepimizin elinde ya tapu, ya da satış senedi var. Ama 17 yıl sonra birileri geldi ve bizlere gerçek tapu sahipleri olduğunu söyleyerek, oturduğumuz evi ya boşaltmamız ya da satın almamız istendi. Ne yapacağımızı şaşırdık, ne olur sorunumuza çözüm bulun" dedi.

Bir süre polislere ve gazetecilere dertlerini anlatan ve yardım isteyen vatandaşlara, toplu halde görüşme izni verilemeyeceği söylenerek aralarından 3 temsilci seçmeleri istendi. Mağdur olduğunu iddia eden kişilerin seçtiği 3 temsilcinin Vali Yardımcısı ile görüşmeleri için randevu talep edildi. Öğleden sonra görüşmelerinin kararlaştırılmasının ardından grup, sessiz şekilde Valilik bahçesinden ayrılırken, polisler kendilerini tehdit eden kişiler hakkında güvenlik güçlerinin gerekeni yapacağını söyledi.

Yıllarca çalıştıktan sonra satın aldıkları evlerini ikinci kez alacak güçlerinin ve gidecek yerlerinin olmadığını söyleyen vatandaşlar, "17 yıldır oturduğumuz evleri tehdit ile yeniden bize satmaya ve boşaltmaya zorluyorlar. Bütün mahalle aynı mağduriyeti yaşıyor ve yaklaşık 300 evde aynı sorun var. Ne yapacağımızı, kime gideceğimizi şaşırmış durumdayız. Ne olur yardım edin" diye çağrıda bulundu.

Yoğun güvenlik önlemi altında bir süre Valilik bahçesinde bekleyen vatandaşlar, daha sonra olaysız dağıldı.