BIST 10.288
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Anne babasının nikahını izledi!

Adana'da nikahsız yaşayan 80 çifte toplu nikah kıyıldı. Yıllar sonra resmen evlenen bazı çiftlerin nikahını çocukları da izledi.

Abone ol

Adana Valiliği yıllar önce evlenen ancak nikah yaptırmayan 80 çiftin nikahını kıydı. Yıllar sonra resmen nikahlanan bazı çiftlerin nikahlarını çocukları da izledi.

Adana Valiliği tarafından merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerindeki dezavantajlı bölgelerde nikahsız yaşayan 80 çift için nikah töreni düzenlendi. Seyhan Oteli'ndeki törende, yıllar önce evlenen ancak nikah kıydıramayan çiftlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Törende ilk olarak Öykü ve Yusuf Çevik çiftinin nikahını Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk kıyarken, şahitliklerini ise Adana Valisi İlhan Atış ve Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi yaptı.

Valiliğin girişimi ile yapılan nikahta, yıllar sonra resmen evlenen 80 çift, nikahta heyecan ve sevinci birarada yaşadı. Bazı çiftler, nikaha çocukları ile gelirken nikahı kıyılan kadınlar ise eşlerinin ayaklarına basmayı ihmal etmediler. Adana Valisi İlhan Atış, resmi nikahın önemine değinirken bütün çiftlere mutluluklar diledi.

Nikahı kıyılan çiftler ise Adana Valiliği'nin düzenlediği etkinlik kapsamında resmi nikah yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bize bu imkanı veren başta Valimiz İlhan Atış olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Herkesten Allah razı olsun. Bizler yıllar önce evlenmemize rağmen bir türlü resmi nikahımızı yapamamıştık. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Nikah törenine 1 yaşındaki çocukları Yağmur ile katılan, 5 yıl önce evlenmelerine rağmen resmi nikahlarını kıyamadıklarından yakınan Nazlı ve İsa Eykiz çifti, törenin ilgi odağı oldu.

1 yıl önce evlenen ancak nikah yaptıramayan Selahattin Meryem Ertakuş çiftinin nikahını ise Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih ve Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek şahitliğinde Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kıydı. Çift, kendilerine nikah imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ederek, "Allah onlardan razı olsun. Bizim mutluluğumuz katlandı. Eğer bu imkan olmasa resmi nikahımızı kıymayı biraz geciktirecektik, çünkü imkanımız kısıtlıydı. İnşallah bir ay sonra da düğünümüzü yapacağız" şeklinde konuştu.

Nikah töreninden sonra ise pasta kesildi ve kokteyl ile birlikte yerel sanatçılar Ali Turaç ve Binay Koçak şarkılar söyledi.