BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.400,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üretici pazarı artık Çarşamba günü

Muğla’da Perşembe günleri kurulan üretici pazarı Çarşamba günleri saat 08.00 ile 18.00 arasında kurulacak.

Abone ol

Hal Kanunu uyarınca yapılan yeni düzenlemeye göre, Muğla’da Perşembe günleri kurulan üretici pazarı Çarşamba günleri saat 08.00 ile 18.00 arasında kurulacak.

Hal Kanunu’nda yapılan son düzenlemelerle, üretici pazarlarının semt pazarlarıyla aynı günde olmamak kaydıyla belediyece belirlenen günde yapılacağını belirten Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Hal Kanununda yapılan bu düzenlemenin ardından, biz de belediye olarak açık pazaryerinde bir düzenleme yaptık.

Buna göre üretici pazarımız Çarşamba günleri açılacak. Geleneksel Perşembe pazarımız ise yine eskisi gibi her Perşembe kurulmaya devam edecek” diye konuştu.

Öte yandan, yasa gereği toptancı haline giriş yaparak kayıt altına alınması gereken taze sebze-meyve ticareti de yeni düzenlemelere bağlandı.

Buna göre, açık pazaryerinde yer isteyen pazarcılar önce Muğla Belediyesine başvuracak, değerlendirme pazaryerinde yer olup olmamasına da bakılarak yapılacak. Açık pazaryerinde satış yapılmadan önce sebze ve meyvelerin toptancı halinde kayıtları tutulacak, rüsumları ödenecek, ardından açık pazaryerine nakliyesi yapılacak.