BIST 10.189
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.401,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İmam-ı Rabbani Camii hizmete açıldı

Kırşehir'in Kervansaray Mahallesinde yapımına 4 sene önce başlanan İmam-ı Rabbani Camii yapılan törenle ibadete açıldı.

Abone ol

Açılış törenine, Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Müftüsü Mustafa Balık, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

İlk olarak Müftü Mustafa Balık, "Böyle hayırseverlerle iş yapmak gerçekten çok güzel. Sizi teşfik ve harekete geçiriyor. Bizde elimizden gelen gayreti göstererek, 4 yıl önce temeli atılan camiimizi hizmete açtık" dedi.

Balık, camiinin ismi olan "İmam-ı Rabbani Hazretleri" hakkında da bilgiler vererek, "İmam-ı Rabbani hazretleri Hindistan'da yaşamış, İslam'ın yenileyicisi olarak bilenen ve bizlere bıraktığı kıymetli eser Mektubat'ın yazarıdır" şeklinde konuştu.

Caminin çevre düzenleme işlerini üstlerine alan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçecide, "yapılan hizmetin boyutunu ve önemini dikkate alarak, bizde elimizden geldiği kadar camiye yardım etmeye çalıştık. Kırşehirli hayırseverlerin buradaki emekleri çoktur. İmam-ı Rabbani Camisinin bu mahalleye hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Caminin yapımında emeği geçen hayırsever Ömer Çevik'e katkılarından dolayı Vali Erden tarafından plaket ve hediyeler verildi. Daha sonra kurdele kesimi ile hizmete açılan camide inceleme yapan protokol üyeleri camiyi gezip öğlen namazı kıldılar.