BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.434,26
HABER /  DÜNYA

Ürdün’den darbecilere tam destek

Bir dizi resmi temas için Ürdün’e gelen Mısır Dışişleri Bakanı Nabil Fehmi Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Jadeh ile görüştü. İkili toplantı s...

Abone ol

Bir dizi resmi temas için Ürdün’e gelen Mısır Dışişleri Bakanı Nabil Fehmi Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Jadeh ile görüştü. İkili toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Ürdün Dışişleri Bakanı Judeh açıklamasında Mısır’ı güçlü şekilde desteklediklerini yineleyerek Mısır’ın içişlerine karışılmaması gerektiğini belirtti.
Amman’da gerçekleşen görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ikili Suriye, Filistin ve İsrail sorunlarını ele aldıklarını belirtti. Ürdün Dışişleri Bakanı Judeh açıklamasında Mısır’da koşulların normale dönmesini umut ettiklerini ifade etti. Judek ayrıca hiçbir partinin karışıklıklar oluşturmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Açıklama sonrası Nabil Fehmi ise Ürdün’e ve kendilerine destek veren Kral Abdullah’a minnettar olduklarını belirtti. Suriye’deki kimyasal silah iddiaları hakkında da konuşan ikiliden Judeh Ürdün’ün olayları endişe ile izlediğini belirterek kimyasal silah kullananları kınadıklarını ifade etti. Topraklarını ve halkını korumak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını da belirten Judeh böylesi bir senaryoya hazır olduklarını belirtti.
Bir dizi resmi temas için Ürdün’e gelen Mısır Dışişleri Bakanı Nassar Fehmi’nin Ürdün Kralı Abdullah ve Başbakan Abdullah Ensour ile görüşmesi bekleniyor.