BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.398,99
HABER /  DÜNYA

ÜNLÜ YÖNETMENİN 7 ÇOCUĞU MU VAR ?

Çin’in ünlü yönetmenlerinden Zhang Yimou’nun tek çocuk politikasına uymadığı ve yedi çocuğu olduğu söylentileri, ülkede tartışmalara yol açt...

Abone ol

Çin’in ünlü yönetmenlerinden Zhang Yimou’nun tek çocuk politikasına uymadığı ve yedi çocuğu olduğu söylentileri, ülkede tartışmalara yol açtı.
Çin sinemasının en önemli yönetmenlerinden sayılan ve çok sayıda uluslararası ödülün sahibi olan Zhang Yimou’nun yedi çocuğu olduğu iddialarının araştırılıyor. Çin basınında çıkan haberlerde, ünlü yönetmenin dört farklı birlikteliğinden yedi çocuğu olduğu iddiasına yer verildi. İkinci eşi olan oyuncu Chen Ting ile ilişkisinden iki oğlu ve bir kızı bulunan Zhang’ın, ilk eşiyle birlikteliğinden de bir çocuğu var. Dedikodulara göre, yönetmenin diğer iki birlikteliğinden de üç çocuğu bulunuyor.
Uzmanlara göre Zhang-Chen çifti, tek çocuk politikasına aykırı davrandıkları için gelirleriyle orantılı olarak 160 milyon yuan (26 milyon dolar) cezaya çarptırılabilir. Ünlü çift, konu hakkında sessizliğini korurken, sosyal medyada tek çocuk politikasında zengin veya güçlü kişilere farklı standartlar uygulanmaması gerektiği tartışılıyor.
Çin sinemasının en başarılı ve en yüksek bütçeli yapımlarında imzası olan Zhang Yimou, Türkiye’de de özellikle “Hero” ve “Savaşın Çiçekleri” filmleriyle gişe başarısı yakalamıştı.
(İHA)