BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,23
HABER /  DÜNYA

BAKAN AVCI’DAN SEVİNDİREN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin kız ve erkek çocuklarının eğitime erişimleri noktasında çok önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin kız ve erkek çocuklarının eğitime erişimleri noktasında çok önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini belirterek, "Hedefimiz, eğitimin her düzeyinde yüzde 100 okullulaşmayı ve daha kaliteli bir eğitimi gerçekleştirmek" dedi.
’Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi’ (KEP) dolayısıyla Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen konferansa katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yaptığı konuşmada, eğitim hakkından mahrum kalan çocuklara ulaşmak için her türlü araç ve imkanın kullanıldığını belirterek, eşitsizlik ve ayrımcılığın üzerine gidildiği bir süreçten geçildiğini bildirdi. Türkiye’nin eğitim alanında kronikleşen sorunlarının çözümü için çok önemli mesafelerin alındığına işaret eden Avcı, "Bu uzun yolculukta bizlere eşik atlatan önemli kampanyalar ve projeler var. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ’Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaştırılması Projesi’ de bunlardan birisidir. Proje, kız çocuklarımızın eğitime erişimlerinin sağlanması konusunda ortak bir çabayı ve kararlılığı görünür kılmıştır" dedi.
Avcı, 18-25 yaş arasındaki gençlerin okul terk oranlarının oldukça yüksek olduğunu söyleyerek, bu durumun Türkiye’de zorunlu eğitimin 8 yıl olmasından kaynaklandığını ifade etti. Zorunlu temel eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarıldığını hatırlatan Avcı, bu konudaki uygulamalara 2012-2013 yılı eğitim yılında başlandığı dile getirdi. Avcı, "2012 yılı verilerine göre yüzde 40 civarında bulunan okul terk oranlarının, Hükümetimizin başlatmış olduğu bu eğitim reformuyla Avrupa Birliği’nin 2020 yılı için koymuş olduğu yüzde 10 hedefini yakalayacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin kız ve erkek çocuklarının eğitime erişimleri noktasında çok önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini söyleyen Avcı, "Hedefimiz eğitimin her düzeyinde yüzde 100 okullulaşmayı ve daha kaliteli bir eğitimi gerçekleştirmek. Bu da daha fazla çabayı, daha kapsamlı ve uzun soluklu işbirliklerini ve zihniyet dönüşümünü gerekli kılıyor" ifadelerini kullandı.
Konferansta, Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, besteledikleri ’Haydi Okula’ şarkısını seslendirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’Alo 147’nin tanıtımı için yayımladığı reklam filmiyle’ 800 çocuğun okula döndüğü belirtildi.
(İHA)