BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.433,72
HABER /  GÜNCEL

Ünlü yatırımcıdan korkutan senaryo!

Ünlü yatırımı Marc Faber ufukta krizin görüldüğünü belirtirken 2008'den daha büyük olmasından kaygı duyduğunu dile getirdi.

Abone ol

Marc Faber karamsar açıklamaları ile kriz kahini Roubini ile yarışır hale geldi. Cnbc’ye verdiği mülakatta Marc Faber 2008’den daha büyük bir krizin gelişinden korktuğunu söyledi.

The Gloom, Boom&Doom Report’un yayıncısı Faber Squawk Box’a yaptığı açıklamada 2008krizinden daha ciddi bir krizin ufukta olduğunu söyledi. Faber’e göre yeni finansal krizi bu yılın ikinci yarısında gelebilir.

Ünlü yatırımcı değerlendirmesinde gelişmiş ülkelerde şirket, hükümet ve tüketici borçlarının genelinden bakıldığında 2007’dan yüzde 30 daha yüksek seviyeye tırmanmasını işaret etti. ABD ekonomisinin iyileşmediğini dile getiren Faber ülke ekonomisinin yavaşladığını kaydetti.

Bu senaryo altında gelişmiş ülkelerdeki hisse senedi piyasalarının fiyatlarının artık pahalı hale geldiğini, bununla birlikte düşük getirili hazine bonolarının da fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. En az takdir gören varlığın şimdilik nakit olarak göründüğünü dile getiren Marc Faber, FED’in dolar amortismanı nedeniyle yatırımcının para kazanmadığını uzun vadede aksine kaybettiğini savundu.

Gelecek 6 aylık dönemde nakdin daha önemli bir alternatif olarak ortaya çıkacağını kaydeden ünlü yatırımcı Ukrayna gerilimi ile başlayan süreçte jeopolitik hareketliliğin finans piyasalarını olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. Faber yıl sonuna doğru düzeltme beklediğini açıkladı.