BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı adayı devletin ve milletin...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Cumhurbaşkanı adayı devletin ve milletin birliğini de savunmalıdır. partili...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Cumhurbaşkanı adayı devletin ve milletin birliğini de savunmalıdır. partili bir aday değildir; bu değerlere sahip bir isim olacaktır” dedi.
Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın PKK ile ilgili söylediklerinden rahatsız olmasını eleştirerek, “Ülkenin bölünmesine bir tavır koymamıza Yalçın Akdoğan alınmış. PKK rahatsız olsundan niye rahatsız oluyorsun? Aynı dağın yeli misin sen? Aynı sudan mı içtin sen? AKP’nin başdanışmanı PKK ve BDP’nin sözcülüğüne soyunmuş. PKK’ya eleştiren açıklamalarımız sonucunda panik atağa girmişler. Yani PKK’ya koruyor, kolluyorlar, MHP’ye saldırıyorlar. Sizin milli devlet, üniter yapıyla sorununuz var” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin üniter devlet yapısının bozulmayacağını belirten Vural, Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğinin bozulmayacağını ve resmi dilinin Türkçe olarak kalacağını vurguladı.

FEZLEKELER
Meclis’e gelen fezlekelerle ilgili mahkemeye yaptığı başvuruyu anımsatan Vural, “Bu fezlekeler Meclis’e gelmişse, Cemil Çiçek incelemişse, ben de incelerim. Cemil Çiçek milli iradeyi nasıl kısıtlıyor ben işin bu aşamasındayım. Bu yasama işi değil, Meclise gelen bir evrakın incelenmesi. Meclis Başkanı, milli iradeyi gasp etmiştir. Ben hak aramaya devam edeceğim. Burada sorgulanması gereken Meclis Başkanı’nın milli iradeyi nasıl gasp ettiğidir? Ben milli iradenin yanında yer aldım. Evet benim bunu inceleme yetkim var. Bir vekilin böyle bir belgeyi incelemesinin kısıtlanması milli iradeyi kısıtlamaktır. Milli iradeden korkanlar bu fezlekeleri milletten kısıtlayandır” diye konuştu.
Hüseyin Çelik’in çatı aday eleştirilerine ilişkin Vural, “Öğretilmiş çaresizlik içindeki birinin konuşması. Bu partiler arası çatı değil, milletin değerleri. Bunların temeli kökü olmadığı için bunlar çatıdan da anlamazlar. ’Laik, demokrat, milli manevi değere saygılı’ diyoruz. Bunlar milli görüş gömleğini çıkaran ağaç kovuğundan çıkanlar bizi anlamazlar. Bizim mesajımız milletin tamamınadır” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’IN OLASI ADAYLIĞI
Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda istifa etmesi gerektiğini söyleyen Vural, “Yürütme gücünü kullananla yarış adil olmaz, hukuken de ahlaki, etik olan da bu. Başbakan kamu görevlisi değil mi? Vali istifa edecek de Başbakan niye istifa etmeyecek?" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin 3M formülünü de açıklayan Vural, “Cumhurbaşkanı adayı devletin ve milletin birliğini de savunmalıdır. Partili bir aday değildir, bu değerlere sahip bir isim olacaktır. Önümüzdeki haftadan itibaren bu süreçle ilgili temas hızlanacak. Bizler birbirimizin düşmanı değiliz. Arayışımız önümüzdeki haftalarda bu konuda hızlanacak. Toplumun tüm kesiminin savunacağı bir aday arayışı olacak” ifadelerini kullandı.
(İHA)