BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.389,62
HABER /  GÜNCEL

Zaman, Erdoğan'ın incelediği o manşeti sordu!

Başbakan Erdoğan, makam aracında Yeni Şafak gazetesinin dün manşetine taşıdığı Fethullah Gülen ile ilgili iddiayı uzun uzun incelerken görüntülendi. Zaman ise fırsatı kaçırmadı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Önceki gece Yeni Şafak sinin Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin kızının düğününe katılan Başbakan Erdoğan, nikahtan ayrılırken makam arabasında Yeni Şafak'ın dünkü manşetini okurken görüntülendi.

ERDOĞAN UZUN SÜRE O HABERİ İNCELEDİ!

Erdoğan, AK Parti cemaat savaşında uzlaşma sağlamamak için Fethullah Gülen'le görüşen ilahiyatçılara verilen 'Ameliyat başladıktan sonra ilaçlı tedavi olmaz' cevabını konu alan manşet haberi uzun süre inceledi. Erdoğan'ın gazeteyi okurken çekilmiş fotoğrafını manşetinden duyuran Yeni Şafak'a Zaman'dan çarpıcı bir yanıt geldi.

ZAMAN: O MANŞETİN YALAN OLDUĞUNU BİLİYOR MU?

Zaman gazetesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın makam aracında Yeni Şafak'ın manşetini okuduğu esnada çekilen fotoğrafa ilişkin, "Başbakan Erdoğan, bu manşetin baştan sona yalan, iftira ve düzmece olduğunu biliyor mu?" sorusunu yöneltti.

YENİ ŞAFAK'IN İDDİASINA MUHATABINDAN YALANLAMA

Erdoğan'ın okuduğu haberde Yeni Şafak, Türkiye'den iki ismin Fethullah Gülen'in yanına gittiği, ancak kendilerine "ameliyat başladı, ilaç tedavisine dönülmez" cevabı verildiği iddiası yer alıyordu. Haberde geen bahse konu olan kişiler iddiayı yalanlamıştı. Zaman'da yer alan haberde, İlahiyatçı Prof. Dr. Suat Yıldırım, 11 yıldır ABD'ye gitmediğini, "yazılanların Müslümanlıkla, ahlakla, hukukla bağdaşmayacağı" tepkisini dile getirdi. İşadamı Mustafa Şevki Kavurmacı da  "haberin baştan sona yalan ve düzmece olduğunu" açıkladı. Yazılı açıklama yapan Kavurmacı, “Bahsi geçen haberde şahsım ile ilgili yer verilen ‘İlahiyatçı bir grup din adamı ile görüşüp mesaj iletmek üzere Pensilvanya'ya gidip Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştüğüm ve Hocaefendi'den tepki gördüğüm' haberi tamamen gerçek dışıdır. Haberde yer alan ifadelerin içeriği kurgudan ibaret olup, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmaksızın ve şahsımın bilgisine başvurulmaksızın oluşturulmuş gerçek dışı beyanlardır.” dedi.

GÜLEN: AMELİYAT BAŞLADI İLAÇ TEDAVİSİNE DÖNÜLEMEZ!

Yeni Şafak'ın haberine göre cemaat ve hükümet arasında barış sağlanması için arabulucuk yapan Prof. Suat Yıldırım ile Mustafa Kavurmacı konuyu Pensilvanya'ya, Fethullah Gülen'e de götürmüş ama hiç ummadıkları bir yanıt almışlardı. Yeni Şafak'a göre Gülen, Müslüman STK ve cemaatlerin barış girişimine şu sözlerle tepki göstermişti: 'Ameliyat başlamıştır, ilaç tedavisine dönülemez!'

erdoganyenisafak43f9ed4c.jpg