BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  GÜNCEL

Ünlü spikere şantaj şebekesi tuzak kurdu!

Geçtiğimiz Mayıs ayında hackerlardan gelen bir e-postayı açan ünlü spor spikeri Roksan Kunter, hackerların eline düştü...

Abone ol

Ünlü spor spikeri Roksan Kunter'in e-posta hesabını hackleyen çete üyeleri, Kunter'den 10 bin TL istedi. Roksan Kunter savcılığa şikayette bulunurken, kimliği tespit edilen 3 kişi tutuklandı.

Show Haber'in haberine göre, ünlü isimlerin e-posta şifrelerini ve telefonlarındaki sanal depoları ele geçiren şebeke, o isimleri arayıp telefonla para istiyordu. Şikayetler artınca polis fiziki ve teknik takip başlattı. Bu esnada çete 100 bin TL topladı.  Bu ünlü isimlerden birisi de spor spikeri Roksan Kunter'di. Geçtiğimiz Mayıs ayında hackerlardan gelen e-postayı açan Kunter, hackerların eline düştü... 

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Kimliği tespit edilen şebeke üyelerine 3 farklı noktada eşzamanlı operasyon düzenlendi. 5 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda bilgisayarlar ve silah bulundu. Şebeke liderinin de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Yeni açtığı e-posta adresine hackerlardan mail geldiğini anlatan Kunter, şebeke üyelerinin kendisini tehdit ettiğini söyledi. Çete üyeleri, Roksan Kunter'den 10 bin TL alamadıkları durumda ellerindeki 'özel' fotoğrafları yayacaklarını söyledi. Bu tehdidin ardından Kunter soluğu savcılıkta aldı ve şikayetçi oldu.

10 BİN TL GÖNDERMEZSEN...

Kunter durumu şöyle anlattı:

Yoğun olduğum esnada telefonuma bir mesaj geldi. E-posta hesaplarıma izinsiz girdiysem eğer gelen linke tıklayıp şifrelerimi ve kullanıcı adımı girmem şeklinde bir SMS aldım. Boş bulundum ve kullanıcı adımı ve şifremi yazdım. Önce hesaplarımı ele geçirdiler. '10 bin TL göndermezsen özel yazışmaların ve fotoğrafların paylaşılacaktır.' diye bir tweet atıldı.

Eşimle, çocuğumla, ailemle çekindiğim fotoğraflar var. Bunların herhangi bir insanın eline geçmesini tabi ki istemem ama benim için mahrem bir durum yoktu. Ama paylaşılsa üzücü olurdu. 

Korkacak bir şeyim yoktu. Kimseye para vermedim. 2 gün sonra mahkeme var, peşini bırakmayacağız.