BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73
HABER /  GÜNCEL

IŞİD bahanesiyle 1.5 milyon dolar çaldılar!

Gaziantep'te Polis kılığındaki soyguncular 'IŞİD operasyonu yapıyoruz' diyerek 1.5 milyon dolar çaldı.

Abone ol

Gaziantep'te ‘IŞİD operasyonu yapıyoruz' diyerek Suriyeli işadamı ve ailesini evin bir odasına kelepçeleyen 4'ü polis üniformalı 7 kişi, çelik kasa içerisinde bulunan 1.5 milyon doları çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Suriyeli bir iş adamının dairesine ellerinde uzun namlulu silah ve tabancalarla gelen 4'ü polis kıyafetli 7 kişi, "IŞİD operasyonu yapıyoruz" diyerek eve girdi. 7 katlı apartmanın en üst katındaki Suriyeli işadamı Hasan Cafer'in kapısını çalan şahıslar, 10 kişilik aileyi kelepçeleyerek, bir odaya topladı. Ardından ‘evde arama yapacağız' diyen 7 kişi, çelik kasayı buldu. İşadamından çelik kasanın anahtarlarını isteyen soyguncular, 1.5 milyon doları aldı. Yaklaşık yarım saat evin içerisinde aramalarına devam eden şahıslar aileyi odada kilitleyerek kayıplara karıştı.

BİR GÜN ÖNCE KAMERALARIN YÖNÜ DEĞİŞTİRİLMİŞ

Soygunun yaşandığı apartmanın bulunduğu sokaktaki bazı güvenlik kameralarının da olaydan bir gün önce yönünün değiştirildiği ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından el konulan kayıt cihazındaki görüntüde kimliği henüz tespit edilemeyen 1 şahsın gelerek güvenlik kamerasının yönünü değiştirdiği öğrenildi. Olay sonrası soyulduklarını anlayan iş adamı 155'i arayarak ihbarda bulundu. Polis ekipleri eve gelerek aileyi bulundukları odadan çıkardı.

DERİ İŞİ YAPIYORLARDI

Suriyeli işadamı Hüseyin Hasan Cafer'in Gaziantep ve İstanbul'da şubeleri bulunan deri imalatçısı olduğu ve uluslararası deri ticareti yaptıklarını söyleyen işadamının kardeşi, "Çin ve bazı Orta Asya ülkelerinden derileri alarak, Gaziantep ve İstanbul'daki atölyelerimizde işliyoruz. Ticaret yaptığımız için evde sürekli yüklü miktarda para bulunurdu. Olay sırasında evde ağabeyim ve ailesi toplam 10 kişi bulunuyordu. Şüphelendiğimiz kimse yok" şeklinde konuştu. Olay sonrası soygunun yapıldığı bölgede geniş çaplı inceleme yapan Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, polis üniforması giyerek soygun yapan 7 şahsın bulunması için çalışma başlattı.