BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.436,17
HABER /  GÜNCEL

Ünlü hastaneye mağdur aileden suçlama!

6,5 aylık Zeynep bebeğin, geçirdiği operasyondan sonra beyin ölümü gerçekleşince aile hastaneyi suçladı...

Abone ol

6,5 aylık Zeynep bebeğin, akciğerlerine giden bir damarın ince olması yüzünden kaldırıldığı hastanede yanlış ameliyat edildiğini ileri süren ailesi ise bu durum karşısında bakanlığın ve yetkili kurumların kendilerine yardım etmediklerini savunarak, mağdur olduklarını dile getirdiler.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, 8 Şubat’ta dünyaya gelen Zeynep Sare Poliğan’a, 2 ay sonra rahatsızlanması nedeniyle akciğerin gelişmemesi teşhisi kondu. Teşhisten emin olmak isteyen baba Ömer Poliğan, hastane hastane dolaşarak kızını tedavi ettirecek yer aramaya başladı. Konulan teşhise göre minik Zeynep’in akciğerlerine damar inceliği nedeniyle yeteri kadar kan gitmiyordu. Baba Ömer Poliğan, kızının biran önce sağlığına kavuşması için 22 Haziran tarihinde Anadolu Sağlık Merkezi’ne götürdü.

4,5 AYLIK BEBEK 2 KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Talihsiz bebek, 26 Haziran’da hastaneye çağrıldı ve 27 Haziran’da ameliyata alındı. Sağlık merkezinde minik Zeynep’e ‘Şant Ameliyatı’ olarak adlandırılan ameliyat gerçekleştirildi. O süreci çaresiz sözlerle anlatan baba Ömer Poliğan, “Kızımı Anadolu Sağlık Merkezi’nde ameliyata aldılar ve bana birkaç sayfalık kağıt imzalattılar. 2 saat süreceği söylenen ameliyat 4,5 saat sürdü. Ameliyattan bir gün sonra durumu iyi denildi. Daha sonra 10 dakika içerisinde kalp krizi geçirdiği söylendi. Akciğerin gelişebilmesi için ince damar yerine kalın damar takıldı. Fakat kalın damar takıldığından kalbe fazla kan gitmiş. Bu da kalp krizine neden olmuş. Kızımın yüzü gözü şişmişti.” şeklinde iddialarda bulundu.

GÖRMÜYOR, DUYMUYOR, GÜLMÜYOR!

Kızının, 11 gün sonra ikinci kez kalp krizi geçirdiği söyleyen Baba Poliğan, “Ardından akciğer patlaması olduğunu söylediler. Akciğer patlamasının sebebi ise makinenin fazla hava basması olarak açıklandı. Kızım bir ay daha yoğun bakımda kaldı. Sonra servise çıkardık. Şişler gitmişti ama kızımın yüzü gözü yara bere içerisindeydi. Meğer kızımın ikinci kalp krizinden sonra beynine oksijen gitmemiş. Bunu bana 10 gün sonra söylediler. Daha sonra kızımın beyin ölümünün gerçekleştiği ve artık görmeyeceği, gülmeyeceği ve duymayacağı söylendi.” diy konuştu.

HESABINI KİM VERECEK?

Bir süre sonra hastane yönetiminin kendilerine, “Yapacağımız bir şey yok, çocuğu evinize götürün” dendiğini ileri süren Poliğan, “Kızım, şimdi hastanede ceset gibi yatıyor. Buradan Sağlık Bakanlığı’na, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve tüm yetkililere sesleniyorum. Bebeğime yardımcı olsunlar. Bebeğimi bu duruma sokanların bunun hesabını vermesini istiyorum.” dedi. Kızının aylardır mama bile yiyemediği, burnundan beslendiğini ifade eden baba Ömer Poliğan, çocuğunun yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü, yaklaşık 48 gündür evine gidemediğini ve eşiyle birlikte hastanede yatıp kalktıklarını belirtti.

İDDİALARA HASTANEDEN CEVAP GELDİ

Poliğan ailesinin iddiaları üzerine, Anadolu Sağlık Merkezi yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

Zeynep Sare Paliğan adlı hasta Fallot Tetralojisi, Atrial Septal Defekt ve Hipoplastik Pulmoner Arter tanılarıyla BT shunt ameliyatı yapılmak üzere 26.06.2012 tarihinde hastanemize yatırılmıştır. Hastaya gereken her türlü tıbbi ve cerrahi tedavi uygun şekilde ve en üst standartlarda gerçekleştirilmiştir. Ameliyat sonrası dönemde; açık kalp ameliyatlarının bilinen komplikasyonlarından biri olan beyin ve sinir sistemi ile ilgili bir problem ortaya çıkmış olup, gerekli her türlü tedavi ve girişim yapılmıştır. Ameliyat öncesinde anne, baba ve aileye, ameliyat ve komplikasyonları hakkında detaylı bilgilendirme yapılmıştır. Bu hasta için yapılan tedavi ve girişimler günümüzde ulaşılabilecek en üst düzeyde gerçekleştirilmiş olup herhangi bir tıbbi hata bulunmamaktadır. Hastanın tedavisi hastanemizde devam etmektedir.”