BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

PKK'nın hedefindeki vekil konuştu

'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatı ile PKK tarafından kaçırılması istenen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten konuştu

Abone ol

'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatı ile PKK tarafından kaçırılması istenen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, istihbaratın yeni olmadığını, yaklaşık 1 yıldır kaçırma konusunda kendisine bilgiler geldiğini söyledi. Korkmadığını belirten İçten, "Bundan hiçbir tedirginlik duymuyoruz."dedi.

screen-shot-2012-08-29-at-4.20.43-pm.pngCHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırarak kamuoyunda büyük yankı uyandıran PKK'nın yeni hedefinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten olduğu ortaya çıktı. 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in örgüt üyelerine AK Parti'nin iki önemli ismini kaçırması talimatını verdiği belirtildi.

ÇOK DA ÖNEMSEMİYORUZ

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan İçten, kaçırılma tehdidinin Diyarbakır ve güneydoğuda çalışan bütün AK Partili vekiller için geçerli olduğunu söyledi. İçten, şöyle konuştu: "Şahsımızın değil tüm vekil arkadaşlarımızın böyle bir riski var. Biz vekil olduğumuzda hangi yola çıktığımızı, hangi yola baş koyduğumuzu, nelerle karşılaşacağımızı çok iyi biliyoruz. Bundan hiçbir tedirginlik duymuyoruz. Halkın içine girmekten de çekinmeyeceğiz. Çalışmalarımızı halkımızla birlikte yapacağız. Bu durum, burada vekil olanların yaşayabileceği bir risk. Çok da önemsemiyoruz."