BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ünlü fast food restoranında büyük skandal!

Türkiye'de de pek çok şubesi bulunan fast food zinciri büyük bir skandala imza attı. KFC firmasının buzlarında dışkı bulundu.

Abone ol

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de, yiyeceklerdeki hijyene yönelik araştırmaların yayınlandığı 'Rip Off Britain' adlı programda, tavuk ürünleri satan firmanın Birmingham'daki bir şubesinde kullanılan buzlarda dışkı kalıntıları olduğu ortaya çıkarıldı.

BBC’nin haberine göre; Leeds Beckett Üniversitesi’nde analiz sonuçlarını değerlendiren Dr. Margarita Gomez Escalada, “Buzlarda yüksek oranda bakteri bulduk” dedi.

HASTALIK YAPMA RİSKİ ARTIYOR

Escalada, programdaki değerlendirmesinde şunları söyledi: “Buzlardaki dışkı organizmaları ya buzun yapıldığı suda ya da buzun kendisinde bir kirlenme olduğunu ortaya koyuyor. Bu da buzun tüketilmesiyle hastalık kapma riskini artıyor.”

KFC AÇIKLAMA YAPTI

Dünyanın hemen her yerinde şubeleri bulunan fast food zinciri KFC  araştırma sonucunun BBC’de yayınlanması üzerine bir açıklama yayınladı. KFC açıklamasında bulguların hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “derhal inceleme başlatıldığını” açıkladı.