BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Ünlü CEO'yu bir telefonla kovdular

Dünyanın en büyük şirketlerinin birinin başındaki ünlü CEO, beklentiler karşılayamayınca kovuldu. Üstelik bir telefonla...

Abone ol

Yahoo CEO'su Carol Bartz, şirket çalışanlarına gönderdiği e-postada Başkan Roy Bostock ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında kovulduğunu duyurdu.

Konuya yakın kaynaklar, Bartz'ın yönetim kurulu tarafından görevden alındığını ve yerine geçici olarak CFO Tim Morse'un atandığını söyledi.

Üç yıldır görevde olan Bartz'ın yönetimi altında Yahoo kan kaybetmeye devam etti.

Bartz'ın görevden alınması bir süredir beklenen bir olaydı. Ancak piyasa uzmanları, bu görev değişiminin zamanlamasının beklenenden önce olduğunu ifade ediyor.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Bartz, Ocak 2009'da Yahoo bünyesine girip, şirketin kurucularından olan Jerry Yang'ın yerine geçmişti. İki yönetici o tarihte Microsoft ile birleşme görüşmeleri yürütmüştü.

Yang, halen Yahoo'nun yönetim kurulunda yer alırken, şirket Yang ve diğer kuruculardan David Filo'nun şirketin yönetimini kontrol edecek bir kurul kuracağını açıkladı.

Yatırımcılar, Bartz ilk göreve geldiğinde yeni CEO'ya yönelik büyük beklentilere sahipti. Bartz beklentilerin büyük bir kısmını karşılaşa da yine de hissedarları çok memnun edemedi.

Şirketin hisselerinin kovulma olayının duyulmasının ardından, yüzde 6 değerlendiği belirtildi.