BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sevilla iki kralı tahtından edecek

La liga'da Real Madrid ve Barcelona'nın hakimiyetine son vermek isteyen diğer kulüpler toplantıda bir araya gelecek.

Abone ol

İspanya'nın Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria Del Nido, La Liga'da Real Madrid ve Barcelona dışındaki 17 kulübün başkanını gelecek perşembe günü toplantıya çağırdı.

Nido "La Liga'da Fransa devrimi gibi bir devrim olacak. Bakın, Fransa'yı yöneten krala ne oldu?" diye sordu.

Del Nido, perşembe günü Sevilla'daki Sanchez Pizjuan Stadı'nda yapılacak toplantıda, televizyon maç yayın haklarındaki gelirin dağılımındaki adaletsizliğin değerlendirileceğini açıkladı.

Sevilla ile birlikte 18 kulübün, kulüp başkanının çağırıldığı toplantıya Getafe'nin gelmeyeceğini bildirmesiyle de değerlendirme yapan Del Nido, "Bu bizim alacağımız önlemleri desteklemediği anlamına gelmiyor. Biz (Sevilla) başaktörlük istemiyoruz. Yayın hakları sıralamasına bakarsanız iki büyükten sonra Atletico Madrid, Valencia ve daha sonra biz geliyoruz" ifadesini kullandı.

Del Nido, Sevilla olarak La Liga'daki diğer kulüplerle birlikte alınan kararlara uyacaklarını belirtip, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rekabetin olmadığı bir ligdeyiz. Maç yayın haklarının büyük kısmını alan iki kulüp var. Altın yumurtlayan tavuğu sona erdirmek üzereyiz. Televizyon yayın hakları müşterek değil."